Eläinten anatomiaa piirtäen ja maalaten

10.-12.08.2018

Haluatko oppia tavoittamaan eläimen olemuksen piirtäen tai maalaten? 

Eläinten havainnoimiseen keskittyvällä piirustus ja maalauskurssilla tarkastellaan eläinten mittasuhteita piirtäen, mutta myös öljyväreillä maalaten. Öljyvärimaalauksessa toteutetaan nk. Impressionista tyyliä, eli märkää märälle, jolloin on mahdollista lyhyessäkin ajassa saada kiinni maalaamisen ideasta. Halutessa voi työskennellä myös vesiliukoisin värein (akvarelli, guassi tai akryyliväri)

Opettajina kurssilla toimivat Varsovan yliopistossa eläinlääketiedettä opiskeleva, sekä kansainväliselle tilaajakunnalle koirien muotokuvia maalaava Ida Kiuru. Toisena opettajana toimii hevosia taideteoksiensa aihepiirissä paljon käyttävä kuvataiteilija Satu Kiuru (esim. Valkeakosken Myllysaaren museossa on hevosen kokoinen suomen hevosta esittävä puuveistos). 

Voit ottaa mukaan vanhoja teoksiasi,  joihin et ole tyytyväinen ja joita haluaisit jalostaa eteenpäin tai omia valokuvia, joita haluaisit tutkia piirtäen tai maalaten. Ota mukaan myös kuvia niistä teoksistasi, joissa koet onnistuneesi!

Huomio, kurssi on tarkoitettu kaiken tasoisille piirtäjille, maalareille, graafikoille ja veistäjille, koska opetamme jokaista henkilökohtaisen tavoitteen mukaan; eli jos vaikka olet tekemässä kirahvin kokoista veistosta kirahvista, niin käymme kirahvin anatomian läpi ja mietimme mitkä ovat teoksen haasteet tai vaikka et olisi koskaan piirtänyt voit tulla opettelemaan.

Yhteistyössä toteutettu kurssi tarjoaa paljon taiteellisia työvälineitä kehittää omia taitoja eläinten kuvaamisessa. Tule vapauttamaan luovat voimavarasi ja työskentelemään hyvään ilmapiiriin! 


Välineet

Ota mukaasi pieniä maalauspohjia, jotka valmiiksi pohjustettuja ja öljyvärit. Jos haluat maalata vesiliukoisilla väreillä ota niihin sopivat pohjat, paperit ja värit. 


Lisäksi tarvitset

- käyttämiisi väreihin materiaaliltaan sopivat siveltimet (öljyväri sianharjas, akvarelli pehmeät luonnonkarvat, akryyliin käyvät kummatkin, mutta suosittelemme että otat mukaan ainakin sianharjassiveltimiä)
- purkkeja vedelle/tärpätille /maalausnesteelle
- rättejä
- esiliina tmv. työskentelyvaatteet ja säätä kestävät ulkovaatteet
- piirustusvälineet ja paperia

Opettelemme myös helpon maalauspohjien pohjustustavan, mutta pohjien kuivumisen takia ne ovat käytössä vasta toisen kurssipäivän iltana.


Ohjelma
Perjantai
14.00  Huoneiden vastaanotto ja halukkaille iltapäiväkahvit tarjolla ruokalassa
15.00  Tutustuminen, käydään läpi mitä ollaan aiemmin tehty ja mitä toivotaan kurssin sisällöltä, jotta jokainen pystyisi kehittämään työskentelyään omista lähtökohdistaan. Eli jos jollain erikoisempia eläin-toiveita, niin tässä kohtaa kannattaa mainita!
15.30  Anatomian katsaus - koirat, croquis tyyppisiä pikaluonnoksia piirtäen.
Välineistön katselmus; piirustus ja maalausvälineistö, maalauspohjien pohjustus
17.00  Päivällinen
17.30  Anatomian katsaus - kissat, croquis tyyppisiä pikaluonnoksia maalaten musteella tai vesivärillä (saatavana Päivölästä). Anatomian katsaus - hevoset, croquis tyyppisiä piirroksia hevosista
19.00-20.00 Piirtämistä luonnostelua seuraavaa päivän öljyväritöitä varten, työskentelyä voi jatkaa itsenäisesti kuvataidetiloissa klo 22.00 saakka

Lauantai
8-9  Aamiainen
9.15  Luonnostelua öljyvärityötä varten, katsaus välineistöön
10.00  Öljyvärimaalauksen impressionistinen tekniikka, anatomian katsaus muiden eläintoivomuksien mukaan (mieti siis jo valmiiksi, jos haluat keskittyä johonkin muuhun eläimeen kuin em.)
11.30  Lounas
12.30  Maalaustyöskentelyn ohjausta 
13.30  Ohjattua maalaustyöskentelyä sisällä ja luonnossa sään mukaan
14.15  Kahvitauko 
15.00  Ohjattu maalaustyöskentely jatkuu
17.00  Päivällinen (josta voi halutessa tehdä iltapalaa mukaan)
17.30  Työskentelyä voi jatkaa itsenäisesti kuvataidetiloissa klo 22.00 saakka. 

Sunnuntai
8-9  Aamiainen
9.15  Maalaustyöskentelyä
11.30  Lounas
12.30  Loppukatselmus
14.15  Iltapäiväkahvit ja kurssin lopetus


Kurssin maksimi osallistujamäärä on 18 henkeä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, pidä siis kiirettä! 


Opettaja

Opettajana toimii Satu Kiuru (TaM) ja Ida Kiuru (eläinlääketieteen kandidaatti)


Hinta
Kurssin hinta 190 € (sisältää täysihoidon, majoituksen 2hh, opetuksen).


Lisätiedot

satu.kiuru(at)aalto.fi, 040 589 2627
tai Päivölän opiston toimisto, puh. 03 233 2200, toimisto(at)paivola.fi

 

 

 

 

Ilmoittautuminen päättynyt