Akvarellikurssi

08.-11.08.2019

Pidätämme oikeudet mahdollisiin aikataulumuutoksiin


Tervetuloa elokuiselle akvarellikurssille Sääksmäen kartanomaisemiin!

Vanhojen kartanoiden kulttuurimaisemissa pidettävä maalauskurssi järjestetään yhteistyössä Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen kanssa. Kurssi johdattaa käytännönläheisesti akvarellimaalauksen ilmaisuvoimaan, mahdollisuuksiin, eri tekniikoihin ja värioppiin. Maalaamme sekä ulkona luonnossa havaintoja tehden että sisätiloissa ateljeessa. Kurssi sopii akvarellia jo pidempäänkin tehneille, mutta myös niille jotka haluavat tutustua uuteen tekniikkaan. Opettajat ohjaavat jokaista yksilöllisesti lähtökohtana kurssilaisen oman ilmaisun kehittäminen.

Kurssi koostuu lyhyistä käytännön läheisistä luennoista demonstraatioista, sekä annettavista maalaustehtävistä, joiden idea on kehittää jokaisen omaa ilmaisuvoimaa – ja auttaa pääsemään kiinni työskentelyyn. Lisäksi on mahdollisuus työskennellä myös omaehtoisesti ja saada maalauksista palautetta.

Kuvataidetilat, ruokailu ja majoitus ovat Päivölän opiston keskiaikaisen kartanon alueella. Tutustumme maalaamalla myös ympäristön kartanoiden pihapiireihin sääolosuhteiden ja kiinnostuksen mukaan. Lähellä sijaitsevat Emil Wikströmin Visavuoren taiteilijakoti museoineen, sekä Voipaalan taidekeskus barokkipuutarhoineen ja Rapolan vuoren muinaislinnoitus jylhine maisemineen, jotka ovat inspiroineet eri alojen taiteilijoita kautta aikain. Alueella työskentelivät ja vaikuttivat mm. Emil Wikström, Aukusti Veuro, Akseli Gallen-Kallela, Joel Lehtonen, Mikko ja Kalle Carlstedt ja Aaro Hellaakoski.

Kurssin aikana on myös mahdollisuus päästä Suomen Akvarellitaiteen Yhdistyksen aktiivijäsenten näyttelynavajaisiin 10.8. Myllysaaren museoon Valkeakoskelle.

Opettajat

Satu Kiuru (TaM ja kuvataiteilija AMK). Kiuru on kuvataiteilija ja opiskellut mm. Lahden taideinstituutissa, Imatran taidekoulussa ja Taideteollisesta korkeakoulussa. Hänen teoksiaan on ollut esillä koti- ja ulkomailla. Tällä hetkellä Kiuru tekee taiteellista väitöstutkimusta Aalto yliopistoon ja on SAy:n puheenjohtaja.

Liisa Kuusela (TM, taidemaalari). Kuusela on valmistunut Vapaasta Taidekoulusta 2019 ja opiskellut Helsingin yliopiston piirustuslaitoksella sekä Italiassa Torinon taideakatemiassa. Maalarina Kuusela on koloristi, jonka teoksissa puutarhat elävät omaa elämäänsä.

 

Ohjelma (kellonajat ohjeellisia)

Torstai 

10.00-11.00  Saapuminen kohteeseen ja huoneiden vastaanotto

11.30-12.30  Lounas

12.30-14.00  Kurssi alkaa: tutustuminen ja kurssin ohjelman esittely Kuvataidelinjan isossa piirustussalissa, Vanhassa päärakennuksessa.

14.00-14.30  Päiväkahvi

14.30-17.00  Lyhyt väriopin kertaus, ohjattua työskentelyä hyödyntäen luennolla omaksuttua ja ensimmäisen ”maalaustehtävän” esittely.

17.00-18.00  Päivällinen, josta voi ottaa mukaan iltapalaa

17.30-           Työskentely jatkuu iltapäivällä annetun tehtävän parissa omaehtoisesti.


Kuvataidelinjan tiloissa mahdollisuus työskennellä iltaisin vapaasti niin pitkään, kuin haluaa. Illalla myös mahdollisuus myös grillailla laavulla ja soudella yms.


Perjantai

08.00-09.00  Aamiainen 

09.00-10.00  Luento akvarellin ilmaisuvoimasta ja esittely eri taiteilijoiden näkökulmista akvarelliin

10.00-11.30  Ohjattua työskentelyä Päivölän keskiaikaisen kartanon maisemissa tai kuvataidelinjan tiloissa, riippuen sääolosuhteista

11.30-12.30  Lounas

12.30-13.30  Opastettu kierros Visavuoren taiteilijakotiin ja museoon 

13.30-16.00  Työskentelyä Visavuoren upeassa puutarhassa (Päiväkahvit otetaan retkitermarissa mukaan, mutta Visavuoressa myös ihana kahvila!)

16.00-17.00  Katselmus päivän aikana syntyneisiin teoksiin 

17.00-18.00  Päivällinen, josta voi ottaa mukaan iltapalaa

18.00-           Työskentely jatkuu annettujen tehtävien parissa.


Kuvataidelinjan tiloissa mahdollisuus työskennellä iltaisin vapaasti niin pitkään, kuin haluaa. Illalla mahdollisuus myös käydä Päivölän uima-altaassa uimassa ja saunoa, tai soutelemassa ja istuskella laavulla yms.

Lauantai

08.00-09.00  Aamiainen

09.30-11.30  Demonstraatio akvarellikynien käytöstä ja teosesimerkkejä, jonka jälkeen ohjattua työskentelyä 

11.30-12.30  Lounas

12.30-13.30  Ohjattua työskentelyä

13.30-17.00  Vapaavalintainen ohjelma 

- Valkeakosken Myllysaaren museon Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen näyttelynavajaiset klo 14-16

- Matkan varrella mahdollisuus poiketa myös Voipaalan taidekeskuksessa, jossa  hieno barokkipuutarha, vieressä Rapolan vuori

- Niille jotka eivät halua taideretkelle on tarjolla työskentelyä annetun tehtävän parissa

17.00-18.00  Päivällinen, josta voi ottaa mukaan iltapalaa

18.00-19.00  Päivällä maalattujen teosten katselmus, jonka jälkeen työskentely jatkuu omaehtoisesti annetun tehtävän parissa.


Kuvataidelinjan tiloissa mahdollisuus työskennellä iltaisin vapaasti niin pitkään, kuin haluaa. Vapaata iltaohjelmaa ja yhdessäoloa.


Sunnuntai

08.00-09.00  Aamiainen 

09.30-11.30  Työskentelyä ja keskeneräisten töiden viimeistelyä

11.30-12.30  Lounas

12.30-14.15  Teosten katselmus

14.15            Päiväkahvi, kurssi päättyy

Tarvikelista

Voit ottaa vanhoja töitäsi tai kuvia niistä mukaan, jos haluat myös niihin ohjausta tai kommenttia. 

Ota mukaan itsellesi mieluisia välineitä ja koululta löytyy ensiapua sekä perusvälineet niille joilla ei ole tarvikkeita omasta takaa, mutta varustaudu ainakin omin paperein (300g akvarellilehtiö hyvä), vesivärisiveltimin (iso ja pieni koko, pehmeä karva), muovisin suljettavin vesikipoin, akvarellivärein, rätein ja sienin. Suihkepullo on myös loistava apuväline. Taustaksi ota mukaan maalarinteippiä, paksupahvi tai levy oman kokoisiin papereihin. Ota myös luonnoslehtiö ja piirustusvälineet (lyijykyniä 3B-6B, pyyhekumi, terotin) mukaan, koska retkeilemme paljon ympäristössä. Jos sinulla on akvarellikyniä, niin ota ne myös mukaan.

Hyvät kengät/saappaat ovat siis myös korvaamattomat, sadetakki, esiliina tmv. maalausvaate ja hellehattu! Pilkkireppu, jossa ohessa retkituoli on loistava väline, sillä suosittelemme oman taitettavan tuolin mukaan ottamista.

Huomioithan, että kurssilla on paljon kävelemistä ja liikkumita paikasta toiseen.

Hinta

Kurssin hinta 285 €. Hinta sisältää opetuksen lisäksi majoituksen 2hh sekä kaikki ruokailut kurssipäivinä (aamupala, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen).

HUOM! SAY:n jäsenille 10% alennus, muista ilmoittaa "Muuta huomioitavaa" -kohdassa jäsenyydestä!

 

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittautuminen päättyynyt. KURSSI TÄYNNÄ! Vapaita paikkoja voi kysellä opiston toimistolta.

 

Lisätiedot

Kuvataidelinjan koordinaattori Piela Auvinen,

piela.auvinen(at)paivola.fi, puh. 044 587 1153

 

Kuvataiteen ja arkkitehtuurin linjanjohtaja, Satu Kiuru,

satu.kiuru(at)aalto.fi, puh. 040 589 2627

 

Päivölän opiston toimisto

toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200

 

Ilmoittautuminen päättynyt