Päivölän Jousileiri 2019

25.-29.06.2019

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin!


Tervetuloa Päivölän opistolle jo perinteeksi muodostuneelle Jousileirille!

Leirillä soitetaan sekä yhteissoittoa että yksilötasolla, soittimina alttoviulu, viulu ja sello. Opetusta annetaan sekä yhtyesoitossa (orkesteri) että yksilötasolla.

Leiriläisistä muodostetaan jousiorkesterit edistyneemmille ja vähemmän soittaneille. Opettajat osallistuvat orkesterisoittoon. Orkesterit esiintyvät lopuksi päätöskonsertissa.

Tänä vuonna on mahdollisuus osallistua laadukkaaseen yksilöopetukseen mestarikurssilla korkeatasoisen ammattilaisen ohjauksessa.

Leirille voi hakea kaikki jousisoitinharrastajat ikään katsomatta.


Opettajat

Lara Lev, viulu ja mestarikurssi (Juilliard School, New York) Venäläissyntyinen viulunopettaja Lara Lev opiskeli ensin Kazanin musiikkikoulussa professori Vadim Afanasievin johdolla ja myöhemmin Moskovan konservatoriossa sekä Gnesinin musiikkiopistossa. Hänen opettajansa Moskovassa olivat prof. Yurij Yankelevich ja prof. Vladimir Spivakov. Lev valmistui korkeimmilla kunnianosoituksilla, saaden myös Artist Diplomin. Hän jatkoi opintojaan Gnesin-instituutissa jatko-opiskelijana, viimeistelemällä "Assistentura-Stazhirovka" -kilpailun vuonna 1980. Nykyisin Lara Lev asuu suomessa ja on suomen kansalainen. Lev on ollut aktiivinen pedagogisessa työssä koko uransa ajan.

Juilliard Schoolin kamarimusiikkikoulusssa hän valmentaa korkeakoulutasoisia kamarimusiikkiryhmiä.

Katri Nikkanen, viulu ja lapsijouset (Tampere Filharmonia, Valkeakosken musiikkiopisto) Katri Nikkanen opiskeli viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa mistä hän valmistui musiikin maisteriksi. Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla ja opintomatkoilla Budapestiin ja Berliiniin. Katri Nikkanen on soittanut Tampere Filharmonian 1.viulussa v:sta 1987 toimien sekä 3.konserttimestarina 25-vuoden ajan että tutti -soittajana. Hän esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona erilaisissa kokoonpanoissa sekä omin konsertein. Katri Nikkanen on soittanut mm.Tampere Filharmonian, Seinäjoen Orkesterin kamariorkesteri TampereChamberin solistina.

Viulunsoiton tuntiopettajana Katri Nikkanen toimii Valkeakosken musiikkiopistossa.

Terhi Mali, viulu ja kamariorkesteri (Länsi-Helsingin musiikkiopisto) Viulisti Terhi Mali valmistui Helsingin Sibelius-Akatemiasta. Valmistuttuaan hän on työskennellyt useiden suomalaisten orkestereiden, kuten Helsingin filharmonisen orkesterin ja Suomen Kansallisoopperan orkesterin kanssa. Barokki viulu on hänen toinen väline.

Terhi Mali työskentelee viulunopettajana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja opettaa myös Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijoille viulupedagogiikkaa. Mali työskentelee myös parhaillaan musiikkikirjassa, johon kuuluu suomalaista modernia musiikkia nuorille viulisteille.


Kimmo Kivivuori, alttoviulu ja viulu (Tampere Filharmonia) Kimmo Kivivuori on opiskellut Kölnin musiikkikorkeakoulussa Rainer Moogin ja Sibelius-Akatemiassa Jouko Mansneruksen ja Matti Hirvikankaan johdolla. Diplomin hän suoritti 1987.

Tampere Filharmonian alttoviulunsoittajiin hän on kuulunut vuodesta 1982, ja vuodesta 1984 hän on toiminut varaäänenjohtajana. Lisäksi hän on soittanut muun muassa Eduard-kvartetissa.

 Joona Pulkkinen, sello (Tampere Filharmonia) Joona Pulkkinen on esiintynyt lukuisien orkesterien, kuten Aurora Symphony Orchestran, Radion sinfoniaorkesterin, Royal Chamber Orchestra of Wallonien, Brysselin La Monnaie -orkesterin, Tampere Filharmonian, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin ja Turun filharmonisen orkesterin solistina. Hän on esiintynyt myös useissa kotimaisissa musiikkifestivaaleissa, sekä monissa Euroopan maissa ja konserttisaleissa. Syksystä 2014 Pulkkinen on toiminut Tampere Filharmonian 1. soolosellistinä. Hän on toiminut myös soolosellonsijaisena mm. Helsingin kaupunginorkesterissa ja Radion sinfoniaorkesterissa. Pulkkinen toimii sellonsoiton tuntiopettajana Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Joona Pulkkinen soittaa Charles Adolphe Gand -selloa vuodelta 1855.

 

Mike Peltola, leirin säestäjä (Itä-Helsingin musiikkiopisto) Mike Peltola on pianisti ja musiikin monipuolinen ammattilainen. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemian solistisesta koulutusohjelmasta, minkä jälkeen hän opiskeli Wienin musiikkikorkeakoulussa ja Suomen Kansallisoopperan oopperastudiossa korrepetitiota.

Mike Peltola on työskennellyt korrepetiittorina, lied-pianistina, säestäjänä ja kamarimuusikkona. Päätyönään hän opettaa ja säestää Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Hän on toiminut myös äänittäjänä ja tuottajana monenlaisissa äänitetuotannoissa.

 

 

Hinnat

* Yli 12 v. / 345 €

* Yli 12 v. Mestarikurssi / 370 €

* Alle 12 v. / 310 €

* Alle 12 v. Mestarikurssi / 335 €

Hinnat sisältävät opetuksen yhteissoitto (orkesteri)- ja yksityisopetuksen, majoituksen 2-3hh täysihoidolla.

 

* Muiden leirille osallistujien hinta (muu kuin oppilas, esim. vanhempi, soitonopettaja tms.):

    - 40 € / vrk (sis. majoittumisen 2-3hh täysihoidolla)


Hakeminen

Haku on päättynyt.


Lisätiedot

Katri Nikkanen, leirinjohtaja, katri.viulu(at)gmail.com

Päivölän opisto, toimisto(at)paivola.fi

 

Hakuaika päättynyt