Kansalaistiedon kurssi 2019

05.-09.08.2019

Pidätämme oikeudet mahdollisiin aikataulumuutoksiin

 

Päivölän opisto Valkeakoskella järjestää jälleen tänä vuonna suositun viiden päivän mittaisen Kansalaistiedon kurssin, jolle osallistuu yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneita lukiolaisia ympäri suomen. Kouluilla on oikeus hyväksyä kurssi osaksi lukion opintosuorituksia. 


Nuoret tulevaisuuden vaikuttajat kokoontuvat Päivölässä!

Oletko kiinnostunut yhteiskunnallisista asioista? Haluatko oppia lisää? Haluatko vaikuttaa asioihin?

Mikäli vastauksesi on myönteinen, Päivölän opiston ja Suomalaisen Yhteiskunnan Tukisäätiön yhdessä järjestämä kansalaistiedon kurssi on JUURI SINUA varten. Kurssin ohjelma on monipuolinen, ajankohtainen ja luennoitsijat valtakunnan parhaita asiantuntijoita (usein ”TV:stä tuttuja”). Samalla tutustut myös toisiin nuoriin tulevaisuuden vaikuttajiin ja siten saat erinomaisen tilaisuuden verkostoitua.


Tänä vuonna luennot ovat erityisen ajankohtaisia!

Maailman järjestys on murroksessa. Suuret eli Yhdysvallat, Kiina ja Venäjä ajavat voimakkaasti omia etujaan. Mitkä heidän tavoitteet  ovat? Miten käy Euroopan Unionin ja Suomen?

Julkisuudessa käydään loputonta keskustelua Venäjän mahdollisesta uhasta Suomelle. Onko Venäjä Suomelle turvallisuuspoliittinen uhka? Miten meidän pitäisi siihen varautua? Mitä haasteita huominen meille tuo?

Tiedät varmaan, että kyberuhat ovat jo arkipäivää? Tiedätkö kohtaavasi niitä päivittäin? Mitä ne ovat ja miten olet niihin varautunut?

Maahanmuutto on ollut kuuma keskustelun aihe jo monta vuotta. Mitkä ovat perimmäiset syyt, jotka pakottavat ihmiset jättämään kotinsa ja suuntaamaan kohti tuntematonta? Onko maahanmuutto uhka vai mahdollisuus?

Ilmastonmuutoksesta puhutaan päivittäin. Nyt Sinulla on mahdollisuus kuulla tutkijoiden näkemykset syistä ja seurauksista. Mitä yhteiskunnan, teollisuuden ja yksityisen ihmisen pitäisi tehdä ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi? Oletko Sinä valmis toimimaan?

Kahden vuoden kuluessa Suomen valtion on tehtävä historiansa suurin hankintapäätös. Sinä tulevana veronmaksajana maksat laskun. Puolustusvoimille on tarkoitus hankkia uusia hävittäjiä. Mitä se oikeasti  tarkoittaa? Kuinka monta tarvitaan ja miksi? Mikä on hintalappu ja miksi se on niin suuri? Pääset myös vierailemaan Satakunnan Lennostoon ja tutustumaan nykyisiin F18-hävittäjiin.


Hinta

Kurssin hinta on yhteensä 70 €. Hinta sisältää ruokailut (aamupala, lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala) sekä majoittumisen kahden hengen huoneissa opiskelija-asuntolassa. Ilman majoitusta hinta on 50 €. Osallistujien käytössä on mm. pesutupa, sauna- ja uima-allastilat. Kaikissa huoneissa on WLAN-yhteys.


Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset alla oleva sähköisen ilmoittautumislinkin kautta, ilmoittautuminen avautuu maanantaina 06.05.2019.


Lisätietoja

Päivölän opiston toimisto,

toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200