Akvarellimaalauskurssi

19.-22.07.2018

Kesäinen akvarellikurssi Emil Wikströmin taiteilijakodin maisemissa, opettajana Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen puheenjohtaja, kuvataiteilija ja Aalto yliopistoon taiteellista väitöstutkimusta tekevä Satu Kiuru (TaM).

Päivölän keskiaikaisen kartanon mailla ja Emil Wikströmin taiteilijakodin ainutlaatuisessa ympäristössä ja Sääksmäen vanhojen kartanoiden upeissa puutarhoissa pidettävä kurssi johdattaa käytännönläheisesti akvarellimaalauksen mahdollisuuksiin, eri tekniikoihin ja värioppiin. 

Kurssi sopii akvarellia jo pidempäänkin tehneille, mutta myös niille jotka haluavat tutustua uuteen tekniikkaan, koska opettaja ohjaa jokaista yksilöllisesti. Mukaan tarvitset maalaustarvikkeet esim. akvarellivärit, ja -paperia siveltimiä, sekoituspaletti/lautanen, lyijykynä, vesikuppi ja maalarinteippirulla.

Vierailemme maalaamassa Voipaalan taidekeskuksen maisemissa, ruusu ja pionikujien tuoksussa barokkipuutarhassa, Rapolan vuorella ja  Emil Wikströmin museossa. Työskentelemme paljon ulkona, joten ota mukaan Suomen sään kestävät vaatteet ja jonkinlainen istuinalusta. 

Sääksmäen ympäristön maisemat ovat innoittaneet lukuisia kuvataitelijoita, kuvanveistäjiä sekä kirjailijoita. Sääksmäellä vaikuttivat mm. Emil Wikström, Aukusti Veuro, Akseli Gallen-Kallela, Joel Lehtonen, Mikko ja Kalle Carlstedt ja Aaro Hellaakoski.

Mukaan tarvitaan omat maalaustarvikkeet esim. akvarellipaperia, akvarellivärit, muutamia siveltimiä, sekoituspaletti tai lautanen, lyijykynä, vesikuppi ja maalarinteippirulla. Tarvittaessa välineitä voi tilata opettajan kautta.

Akvarellimaalauksen kurssin järjestää Päivölän opisto, jossa myös majoitus ja ruokailu. Kurssi alkaa torstaina ja loppuu sunnuntaina.


Muistathan, että Päivölän Kuvataidelinjan intensiivikurssit ovat verovähennyskelpoisia ammattitaitoa ylläpitäviä ja laajentavia kursseja!


Kurssille otetaan maksimissaan ainoastaan 18 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan siis pian, viimeistään 30.6. mennessä.

lmoittautumisajan päätyttyä vapaita paikkoja voi kysellä opiston toimistolta.


Hinta

Kurssin hinta 285 € (sisältäen opetuksen, majoittumisen 2hh sekä ruokailut: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi ja päivällinen)


Lisätietoja

Kuvataiteen ja arkkitehtuurin linjanjohtaja, Satu Kiuru,

satu.kiuru(at)aalto.fi, puh. 040 589 2627


Päivölän opiston toimisto,

toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200

Ilmoittautuminen on päättynyt