Matematiikkalinja, VK 32 Kesälukukausi

03.-09.08.2020

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin

 

HUOM! MUUTTUNUT AIKATAULU!


VK 30 -> VK 32 (maanantai-sunnuntai)


Kuka tahansa vauhdikkaasta matematiikan ja ohjelmoinnin opiskelusta kiinnostunut voi tulla opiskelemaan kesälukukaudelle viikoiksi 28, 30, 32 ja 33. 
Kesälukukauden viikot on tarkoitettu tehostartiksi lukion matematiikkaan ja johdatukseksi ohjelmointiin.

Kesälukukauden opetus on matematiikan rakenteita korostavaa ja laskennallisesti haastavaa.

Voit ilmoittautua opiskelemaan kaikille neljälle kesäviikkolle tai halutessasi voit myös opiskella vain viikon kerrallaan.

Koko kesälukukausi kattaa tavoitteiltaan ja keskeisiltä sisällöiltään lukion pitkän matematiikan kurssit 1, 2, 6, 7, 8, 9 ja 12.

Kesälukukautemme rakentuu pikemminkin aihekokonaisuuksien kuin lukiokurssien mukaan. Ensimmäisellä viikolla saamme valmiiksi lukion kurssin MAY1 ja osia muistakin kursseista. Näistä MAA2 on 1. vuoden kursseja ja MAA8 ja  MAA12 2. vuoden kursseja. Toisen viikon jälkeen MAA2 tulee valmiiksi ja samalla osia kurssista MAA6. Gerometriaa, vektoreita ja analyyttistä geometriaa ei kesälukukauteemme sisälly.

  • Kesäviikolla 28 käsitellään laskutoimituksia eri lukujoukoissa, algebraa, yhtälöitä ja epäyhtälöitä
  • Kesäviikolla 30 ja 32 käsitellään funktiota ja differentiaali- sekä integraalilaskentaa
  • Kesäviikolla 33 syvennetään funktioiden, differentiaali- ja integraalilaskennan sekä numeeristen menetelmien osaamista

Aikamoinen määrä kursseja, mutta mahdollista oppia, varsinkin kun opettajilla on vuosien rautainen kokemus ja opiskelutovereina joukko samanhenkisiä ihmisiä!

Tarkoitus opiskella siis laaja kattaus matematiikkaa ja halukkaille paketti tietotekniikan perusteita ja ohjelmointia tasoryhmitettynä niin, että taitavimmilla pitäisi olla tilaisuus kehittyä, mutta aloittelijakin pääsee jyvälle.

Mahdolliset kesän aikana linjalla vapautuvat paikat täytetään kesälukukaudelle osallistuvien joukosta. Eli kesälukukauden jälkeen voi päästä Matematiikkalinjalle vielä opiskelemaan, vaikkei olisi koskaan hakenutkaan Matematiikkalinjalle (Matematiikkalinjalla ei kuitenkaan pääsääntöisesti voi opiskella käymättä kesälukukautta).


Aikataulu

Opetus alkaa maanantaina klo 12.00 matematiikalla, jatkuen aina perjantai-iltaan, jolloin aloitetaan tietotekniikan ja ohjelmoinnin opiskelu. Opetus päättyy sunnuntaina klo 14.00.

Halutessaan voi opiskella pelkkää matematiikkaa maanantaista sunnuntaihin (tällöin on tarkoitus opiskella itsenäisesti viikonlopun ohjelmointikurssin ajan).


Hinta

Maanantaista sunnuntaihin kestävän, matematiikan ja ohjelmoinnin opiskelun kattavan kesäviikon hinta on 200 €.

Maanantaista sunnuntaihin kestävän, pelkän matematiikan opiskelun kattavan kesäviikon hinta on 180 €.


Hinnat sisältävät opetuksen lisäksi majoittumisen kahden hengen huoneessa sekä kaikki ateriat (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala).


Ilmoittautuminen

Kesäviikolle ilmoittautuminen tulee tehdä alla olevan lomakkeen kautta viimeistään viikkoa ennen kesäviikon alkamista.

Huomioithan, että jokaiselle kesäviikolle on ilmoittauduttava erikseen. Ilmoittaudu siis saman tien kaikille haluamillesi kesäviikoille, jotta varmasti varmistat paikkasi!

Peruuttaminen on maksutonta viikkoa ennen kesäviikon alkua (tämän jälkeen maksutonta vain lääkärintodistusta vastaan).


HUOM! Jos olet jo hakenut ja tullut valituksi Matematiikkalinjalle tutustumisviikonloppujen kautta, sinun ei tarvitse ilmoittautua erikseen enää kesälukukaudelle, vaan opinnot alkavat automaattisesti ensimmäisellä kesäviikolla.


Lasku

Kesäviikon laskun saat postitse. Lasku lähetetään jälkikäteen.


Lisätietoja

Matematiikan ja luonnontieteen linjanjohtaja, Jarkko Kettunen

jarkko.kettunen(at)paivola.fi, puh. 050 305 7346

 

Päivölän opiston toimisto, toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200

 

Ilmoittaudun:

Matematiikkalinja, VK 32 Kesälukukausi

Lisätiedot