Maaseudun yrittämisen tulevaisuus -seminaari

28.10.2020

Miltä maaseudun yrittämisen tulevaisuus näyttäytyy? Mitkä ovat yrittäjyyden toimintaedellytykset nyt ja tulevaisuudessa? Millaisia trendejä tai megatrendejä liittyy maaseudun yrittämiseen?

Tule kuulemaan asiantuntijoita  ja keskustelemaan aiheesta iltapäiväseminaariin!

Huom! Maaseudun yrittämisen tulevaisuus –seminaari on päätetty järjestetää etätoteutuksella pandemian ollessa kiihtymisvaiheessa Pirkanmaan alueella. Myös ilmoittautumisaikaa on jatkettu su 25.10.2020 asti. Ilmoittaudu seminaariin toimisto@paivola.fi viimeistään siis sunnuntaina 25.10.,  jotta voimme lähettää kaikille osallistujille linkin etukäteen ennen seminaaria ensi viikon alussa.

Maaseudun elinvoiman varmistaminen edellyttää vahvaa yritteliäisyyttä sekä yritystoiminnan monipuolistamista. Yrittäjyyden avulla voidaan tasapainottaa maaseutuvaltaisten alueiden kehitystä, parantaa maaseudulla asuvien ihmisten työllistymistä ja ehkäistä tarpeetonta maaltamuuttoa. Tämä näkemys on tuotu esiin julkaisussa Elinvoimainen maaseutu – yhteinen vastuumme (Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän julkaisu). Maaseutu tarvitsee säilyäkseen elinvoimaisena osaavia ja motivoituneita yrittäjiä sekä heille yritystoimintaa ja yrittäjyyttä suosivan toimintaympäristön. Yrittäminen maaseudulla on toimialariippumatonta eikä tarkoita pelkästään maatilatalouteen keskittymistä.

Seminaari on kohdennettu maaseudun yrittäjille, yrittämisestä kiinnostuneille sekä maaseudun kehittäjille ja muille kiinnostuneille.

 

Ohjelma

Avauspuheenvuoro:
Matti Koiranen, emer. yrittäjyysprofessori, Jyväskylän yliopisto.

Maaseudun yrittämisen tulevaisuus:
Tuomas Kuhmonen, KTT, tutkimusjohtaja, Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuskeskus.

Keskusteluosuus ja paneeli:
Moderaattorina Tuula-Maria Mattila, YTM, linjanjohtaja.

Paneeliin osallistujat:

  • Tuomas Kuhmonen, KTT, tutkimusjohtaja,Turun yliopiston tulevaisuuden tutkimuskeskus
  • Matti Koiranen, emer. yrittäjyysprofessori, Jyväskylän yliopisto
  • Maija Pitkonen, yritysasiantuntija, ProAgria Etelä-Suomi ry
  • Ilkka Pulakka, maaseutuasiamies, Maaseutuhallinto.

Päätössanat:
Matti Koiranen, emer. yrittäjyysprofessori, Jyväskylän yliopisto.

Ilmoittaudu siis seminaariin sähköpostiosoitteella toimisto@paivola.fi viimeistään sunnuntaina 25.10.2020 Seminaarista ei tehdä tallennetta.