Kesäinen akvarellikurssi Sääksmäen kartanomaisemissa

23.-26.07.2020

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

UUTTA! Haluamme tarjota vakituisille kesäkurssilaisillemme jotain uutta minkä johdosta tänä vuonna opettajana Irina Rebnitskaya, joka taiteilijana edustaa esittävän taiteen koulukuntaa ja on maisemamaalauksen mestari.

Päivölän opiston Kuvataidelinja järjestää ainutlaatuisessa Emil Wikströmin taiteilijakodin ympäristössä, Sääksmäen vanhojen kartanoiden upeissa puutarhoissa kurssin, joka johdattaa käytännön läheisesti akvarellimaalauksen mahdollisuuksiin, eri tekniikoihin ja värioppiin. Maalaamme sekä ulkona luonnossa havaintoja tehden että sisätiloissa ateljeessa. Kurssi sopii akvarellia jo pidempäänkin tehneille, mutta myös niille jotka haluavat tutustua uuteen tekniikkaan, koska opettaja ohjaavaa jokaista yksilöllisesti.

 

Maalaamiseen lisäksi kurssilaisilla on mahdollisuus osallistua opastetuille kierroksille Visavuoreen Emil Wikströmin museoon, minkä lisäksi säästä riippuen maalauskohteina toimivat Voipaalan taidekeskuksen barokkipuutarha, jossa mahdollisuus tutustua myös kesänäyttelyyn Rapolan muinaislinnoitukseen ja Päivölän keskiaikaisen kartano-alueen ikiaikaisiin maisemiin (kaikki kohteet ovat läheisyydessä joten siirtymiset hoidetaan erikseen sopien opettajan ja oppilaiden kesken).

Sääksmäen ympäristön maisemat ovat innoittaneet lukuisia kuvataitelijoita, kuvanveistäjiä sekä kirjailijoita. Sääksmäellä vaikuttivat mm. Emil Wikström, Aukusti Veuro, Akseli Gallen-Kallela, Joel Lehtonen, Mikko ja Kalle Carlstedt ja Aaro Hellaakoski.


Opettaja

Kurssin ohjaajana toimii kuvataiteilija Irina Rebnitskaya, joka on Päivölän opiston yhteistyökumppaneiden Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen hallituksen jäsen ja Akvart-osakunnan jäsen. Irina puhuu hyvää suomea ja on erinomainen demonstroimaan akvarellimaalaustekniikkaa.


Tarvikelista

Mukaan tarvitaan omat maalaustarvikkeet esim. akvarellipaperia (300g), luonnospaperia, akvarellivärit, muutamia siveltimiä, sekoituskuppeja, suihkepullo, pesusienen palasia, suljettava pullo ja 2 vesikuppia. Taustaksi ota mukaan maalarinteippiä, paksu pahvi tai levy oman kokoisiin papereihin. Ota myös luonnoslehtiö ja piirustusvälineet (lyijykyniä 3B-6B, pyyhekumi, terotin) mukaan, koska retkeilemme paljon ympäristössä

Hyvät kengät/saappaat ovat siis myös korvaamattomat, sadetakki, esiliina tmv. maalausvaate ja hellehattu! Myös mukana kannettava kevyt retkijakkara on näppärä.

Huomioithan, että kurssilla on paljon kävelemistä ja liikkumita paikasta toiseen.


Ohjelma

Kurssin järjestään Päivölän opistolla, jossa myös majoitus ja ruokailu. Kurssi alkaa torstaina ja päättyy sunnuntaina (huomio sunnuntaiaamuna huoneiden luovutus). Huomioithan, että kellonajat ovat ohjeellisia ja ohjelman sisältö tarkentuu kurssin aikana.

Torstai

10.00 Saapuminen kohteeseen ja huoneiden vastaanotto

11.00 Tutustumistilaisuus

11.30 Lounas

12.45 Ohjattua työskentelyä

14.15 Päiväkahvi

14.45 Ohjattua työskentelyä

17.00 Päivällinen (Päivälliseltä mahdollisuus tehdä mukaan iltapalaa iltatyöskentelyn piristykseksi tai huoneisiin otettavaksi, taidetilassa myös mikro, veden- ja kahvinkeitin)

17.45 ohjattua työskentelyä

19.00 Itsenäistä työskentelyä opettajan antamien tehtävien parissa Illalla mahdollisuus myös grillailla ja soudella yms.


Perjantai

08.00-09.00 Aamiainen

09.30 Ohjattua työskentelyä

11.30 Lounas

12.30-13.00 Opastettu kierros Visavuoressa

13.00-17.00 Työskentelyä Visavuoren upeassa puutarhassa (Päiväkahvit otetaan mukaan Visavuoreen, mutta museokahvilassa myös ihanat leivonnaiset)

17.00 Päivällinen

18.00 Itsenäistä työskentelyä opettajan antamien tehtävien parissa

Illalla mahdollisuus käydä uimassa ja saunoa, laavulla istuskelua, yms.


Lauantai

08.00-09.00 Aamiainen

09.30 Ohjattua työskentelyä

11.30 Lounas

12.30 Tutustuminen Voipaalan taidekartanoon ja kesänäyttelyyn

13.30 Ohjattua työskentelyä Voipaalan puutarhoissa (Voipaalassa kaunis barokkipuutarha). Mahdollisuus myös patikoimiseen Rapolanvuoren muinaislinnoituksen alueella (Päiväkahvit otetaan mukaan Visavuoreen, mutta museokahvilassa myös ihanat leivonnaiset)

17.00 Päivällinen

18.00 Itsenäistä työskentelyä opettajan antamien tehtävien parissa


Sunnuntai

08.00-09.00 Aamiainen ja huoneiden luovutus (laukut voi turvallisesti laittaa toimistoon tai taidetilaan säilytykseen)

09.30 Ohjattua työskentelyä

11.30 Lounas

12.45-14.00 Työskentelyä ja  kurssin teoskatselmus

14.15 Lähtökahvit pullien kera


Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset viimeistään 28.6. mennessä alla olevan sähköisen linkin kautta. 

lmoittautumisajan päätyttyä vapaita paikkoja voi kysellä opiston toimistolta.


Hinta

Kurssin hinta 285 € (sisältäen opetuksen, majoittumisen 2hh sekä ruokailut: aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi ja päivällinen).

Yhden hengen huoneita on saatavilla rajoitettu määrä (hinta 1hh 345 €).


Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen (SAy) jäsenille -10% alennus. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä jäsenyydestäsi.


Lisätietoja

Kurssin ohjaaja, kuvataiteilija Irina Rebnitskaya (kurssin sisältö yms.)

puh. 0440 601 415


Päivölän opiston toimisto (majoitukset yms.)

toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200

 

Ilmoittautuminen päättynyt