Kansalaistiedon kurssi 2020

04.-07.08.2020

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

 

Päivölän opisto ja Suomalaisen Yhteiskunnan Tukisäätiö järjestävät 40. kerran nuorille suunnatun kansalaistiedon kurssin. Juhlakurssin teemana on TULEVAISUUS.

Pitkät perinteet omaavalle kansalaistiedon kurssille osallistuu joka vuosi noin sata yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneita lukiolaisia ympäri suomen. Samalla tutustut myös toisiin nuoriin tulevaisuuden vaikuttajiin ja siten saat erinomaisen tilaisuuden verkostoitua. Kouluilla on oikeus hyväksyä kurssi osaksi lukion opintosuorituksia.

Kurssin luennoitsijat ovat korkeatasoisia asiantuntijoita. Kurssin avaa kansanedustaja Elina Lepomäki. Muita puhujia ovat mm. kansanedustaja Atte Harjanne, kansanedustaja Wille Rydman sekä Elinkeinoelämän Valtuuskunnan (EVA) johtaja Emilia Kullas.

Kurssin ohjelma on monipuolinen, ajankohtainen ja luennoitsijat valtakunnan parhaita asiantuntijoita:

 

Maailmanjärjestys:
Miksi suurvallat toimivat kuten toimivat? vallitseeko maailmassa järjestys vai epäjärjestys?

Megatrendit:
Mitkä kehityskulut ja mahdolliset jännitteet vaikuttavat eniten tulevan vuosikymmenen kehitykseen?

Suomalaisten arvot ja asenteet:
Miten suomalaisten asenteet ja arvot ovat muuttuneet tai ovat muuttumassa?  Tällaisia me suomalaiset olemme: myytti ja totuus keskiluokasta, tuloeroista ja eriarvoisuudesta. Näin me ajattelemme maahanmuutosta. Näin hitaasti suomalaisten asenteet työtä kohtaan muuttuvat

Talous ja yhteiskunta:
Mitkä ovat talouden ja yhteiskunnan pelisäännöt?

Ilmastonmuutos:
Mikä se on ja miten me voimme siihen vaikuttaa vai voimmeko?

Maanpuolustus:
Vierailu Panssariprikaatiin ja tutustuminen uusimpaan kalustoon sekä koulutukseen.

 

 

Hinta

Kurssin hinta on 55 €. Hinta sisältää ohjelman lisäksi majoittumisen kahden hengen huoneissa opiskelija-asuntolassa sekä kurssin aikaiset ruokailut. Opistolla majoittuvien käytössä on mm. pesutupa, sauna- ja uima-allastilat. 

Kurssin hinta ilman majoitusta on 40 €. Hinta sisältää ohjelman lisäksi kurssin aikaiset ruokailut.

Mikäli sinulla on erityinen syy tai tarve majoittua yhden hengen huoneessa, mainitsethan siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Yhden hengen huoneet jaetaan ensisijaisesti vain terveydellisten tai muiden erityisistä syistä tarvitsevien kesken. 


Lasku

Laskun saat postitse ilmoittautumisajan päätyttyä. Lasku tulee olla maksettuna ennen kurssin alkua (ep. 3.8.2020).


Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tulee tehdä oleva sähköisen ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautuminen kansalaistiedon kurssille avautuu 13.3.2020 ja on avoinna 19.7.2020 asti.

Ilmoittaudu siis pian, ja pyydä ystävääsikin varaamaan oma paikka!

Voit huoletta ilmoittautua ajoissa kurssille, ilmoittautumisen peruminen on maksutonta aina ilmoittautumisen päättymiseen asti.


Lisätietoja

Päivölän opiston toimisto,

toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200