Matematiikkalinjan kesälukukausi VKO 27

05.-11.07.2021

 

Kesälukukauden viikot on tarkoitettu tehostartiksi lukion matematiikkaan ja johdatukseksi ohjelmointiin

Kaikki kesäviikot suorittamalla on mahdollista päästä vielä mukaan Päivölän matematiikkalinjalle! 


Kesälukukauden opetus on matematiikan rakenteita korostavaa ja laskennallisesti haastavaa.

Voit ilmoittautua opiskelemaan kaikille neljälle kesäviikolle (VK 27, 29, 31, 33). Halutessasi voit myös opiskella vain viikon kerrallaan.

Koko kesälukukausi kattaa tavoitteiltaan ja keskeisiltä sisällöiltään lukion pitkän matematiikan kurssit 1, 2, 6, 7, 8, 9 ja 12.

Kesälukukautemme rakentuu pikemminkin aihekokonaisuuksien kuin lukiokurssien mukaan. Ensimmäisellä viikolla saamme valmiiksi lukion kurssin MAY1 ja osia muistakin kursseista. Näistä MAA2 on 1. vuoden kursseja ja MAA8 ja  MAA12 2. vuoden kursseja. Toisen viikon jälkeen MAA2 tulee valmiiksi ja samalla osia kurssista MAA6. Gerometriaa, vektoreita ja analyyttistä geometriaa ei kesälukukauteemme sisälly.

  • Kesäviikolla 27 käsitellään laskutoimituksia eri lukujoukoissa, algebraa, yhtälöitä ja epäyhtälöitä
  • Kesäviikolla 29 ja 31 käsitellään funktiota ja differentiaali- sekä integraalilaskentaa
  • Kesäviikolla 33 syvennetään funktioiden, differentiaali- ja integraalilaskennan sekä numeeristen menetelmien osaamista

Aikamoinen määrä kursseja, mutta mahdollista oppia, varsinkin kun opettajilla on vuosien rautainen kokemus ja opiskelutovereina joukko samanhenkisiä ihmisiä!

Arkipäivisin opiskellaan siis laaja kattaus matematiikkaa ja viikonloppuisin opiskellaan paketti tietotekniikan perusteita ja ohjelmointia tasoryhmitettynä niin, että taitavimmilla pitäisi olla tilaisuus kehittyä, mutta aloittelijakin pääsee jyvälle.

Mahdolliset kesän aikana linjalla vapautuvat paikat täytetään kesälukukaudelle osallistuvien joukosta. Eli kesälukukauden jälkeen voi päästä Päivölän Matematiikkalinjalle vielä opiskelemaan, vaikkei olisi koskaan hakenutkaan Matematiikkalinjalle (Matematiikkalinjalla ei kuitenkaan pääsääntöisesti voi opiskella käymättä kesälukukautta).

 

Aikataulu

Opetus alkaa maanantaina klo 12.00 matematiikalla, jatkuen aina perjantai-iltaan, jolloin aloitetaan tietotekniikan ja ohjelmoinnin opiskelu. Opetus päättyy sunnuntaina klo 14.00.

Halutessaan voi opiskella pelkkää matematiikkaa maanantaista sunnuntaihin (tällöin on tarkoitus opiskella itsenäisesti viikonlopun ohjelmointikurssin ajan).


Hinnat

Maanantaista sunnuntaihin kestävän, matematiikan ja ohjelmoinnin opiskelun kattavan kesäviikon hinta on 200 €.

Maanantaista sunnuntaihin kestävän, pelkän matematiikan opiskelun kattavan kesäviikon hinta on 180 €.


Hinnat sisältävät opetuksen lisäksi majoittumisen kahden hengen huoneessa sekä kaikki ateriat (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen, iltapala).


Ilmoittautuminen

Kesäviikolle ilmoittautuminen tulee tehdä alla olevan lomakkeen kautta viimeistään viikkoa ennen kesäviikon alkamista.

Huomioithan, että jokaiselle kesäviikolle on ilmoittauduttava erikseen. Ilmoittaudu siis saman tien kaikille haluamillesi kesäviikoille, jotta varmasti varmistat paikkasi!

Peruuttaminen on maksutonta viikkoa ennen kesäviikon alkua (tämän jälkeen maksutonta vain lääkärintodistusta vastaan).


Lasku

Kesäviikon laskun saat postitse. Lasku lähetetään jälkikäteen.


Lisätietoja

Matematiikan ja luonnontieteen linjanjohtaja, Jarkko Kettunen, jarkko.kettunen(at)paivola.fi, puh. 050 305 7346

Päivölän opiston toimisto, toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200

 

Ilmoittaudu viikon 27 kesäviikoille tästä!

 

Ilmoittautuminen päättynyt