Päivölän Jousileiri 2021

29.06.-03.07.2021

Tervetuloa Päivölän opistolle jo perinteeksi muodostuneelle Jousileirille!

Tule hakemaan soittamisen iloa Päivölän Jousileiriltä! Kaikille löytyy sopivasti haastetta ja onnistumisen iloa. Leirillä harjoitellaan yhteissoittoa orkesterissa ja jokainen osallistuja saa yksilöllistä ja laadukasta opetusta ammattilaisen ohjauksessa. Soittimina leirillä ovat viulu, alttoviulu ja sello. Leiriläisistä muodostetaan jousiorkesterit edistyneemmille ja vähemmän soittaneille. Myös opettajat osallistuvat orkesterisoittoon ja orkesterit esiintyvät lopuksi päätöskonsertissa. Leirille voi ilmoittautua kaikki jousisoitinharrastajat ikään katsomatta!

Mahdollisuus osallistua myös viulun mestarikurssille, lue lisää alempaa. 

 

Lara Lev, viulu ja mestarikurssi (Juilliard School, New York).

Venäläissyntyinen viulunopettaja Lara Lev opiskeli ensin Kazanin musiikkikoulussa professori Vadim Afanasievin johdolla ja myöhemmin Moskovan konservatoriossa sekä Gnesinin musiikkiopistossa. Hänen opettajansa Moskovassa olivat prof. Yurij Yankelevich ja prof. Vladimir Spivakov. Lev valmistui korkeimmilla kunnianosoituksilla, saaden myös Artist Diplomin. Hän jatkoi opintojaan Gnesin-instituutissa jatko-opiskelijana, viimeistelemällä "Assistentura-Stazhirovka" -kilpailun vuonna 1980. Nykyisin Lara Lev asuu Suomessa ja on Suomen kansalainen. Lev on ollut aktiivinen pedagogisessa työssä koko uransa ajan. Juilliard Schoolin kamarimusiikkikoulussa hän valmentaa korkeakoulutasoisia kamarimusiikkiryhmiä.

Katri Nikkanen, viulu ja lapsijouset (Tampere Filharmonia, Valkeakosken musiikkiopisto)

Katri Nikkanen opiskeli viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa mistä hän valmistui musiikin maisteriksi. Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla ja opintomatkoilla Budapestiin ja Berliiniin. Katri Nikkanen on soittanut Tampere Filharmonian 1. viulussa vuodesta 1987. Hän on toiminut sekä 3. konserttimestarina 25 vuoden ajan että tutti -soittajana. Hän esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona omissa konserteissaan sekä erilaisissa kokoonpanoissa. Katri Nikkanen on soittanut mm.Tampere Filharmonian, Seinäjoen Orkesterin ja  kamariorkesteri TampereChamberin solistina. Viulunsoiton tuntiopettajana Katri Nikkanen toimii Valkeakosken musiikkiopistossa.

Terhi Mali, viulu ja kamariorkesteri (Länsi-Helsingin musiikkiopisto) 

Viulisti Terhi Mali valmistui Helsingin Sibelius-Akatemiasta. Valmistuttuaan hän on työskennellyt useiden suomalaisten orkestereiden, kuten Helsingin filharmonisen orkesterin ja Suomen Kansallisoopperan orkesterin kanssa. Hänen toinen soittimensa on barokkiviulu. Terhi Mali työskentelee viulunopettajana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja opettaa myös Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulussa viulupedagogiikkaa. Mali on työskennellyt musiikkikirjassa, johon kuuluu suomalaista modernia musiikkia nuorille viulisteille.

 

Kimmo Kivivuori, alttoviulu ja viulu (Tampere Filharmonia) 

Kimmo Kivivuori on opiskellut Kölnin musiikkikorkeakoulussa Rainer Moogin ja Sibelius-Akatemiassa Jouko Mansneruksen ja Matti Hirvikankaan johdolla. Diplomin hän suoritti 1987. Tampere Filharmonian alttoviulunsoittajiin hän on kuulunut vuodesta 1982, ja vuodesta 1984 hän on toiminut varaäänenjohtajana. Lisäksi hän on soittanut muun muassa Eduard-kvartetissa.

 

 

Joona Pulkkinen, sello (Tampere Filharmonia)

Sellisti Joona Pulkkinen on esiintynyt lukuisien orkesterien solistina. Hän on esiintynyt useimmilla merkittävimmistä kotimaisista musiikkifestivaaleista, sekä monissa Euroopan maissa ja konserttisaleissa. Kaudeksi 2015–2016 Pulkkinen valittiin taiteilijaksi Gautier Capuçonin ohjauksessa toimivaan Classe d'Excellence de Violoncelle -ohjelmaan Pariisissa. Muista Pulkkisen opettajista mainittakoon mm. Gary Hoffman, Marko Ylönen ja Pauli Heikkinen. Vuonna 2010 Pulkkinen voitti 3. palkinnon kansallisessa Turun sellokilpailussa. Syksystä 2014 Pulkkinen on toiminut Tampere Filharmonian soolosellistinä. Hän on toiminut soolosellistin sijaisena myös mm. Avanti! -kamariorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa sekä Helsingin kaupunginorkesterissa. Pulkkinen opettaa sellonsoiton tuntiopettajana Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Mike Peltola, leirin säestäjä (Itä-Helsingin musiikkiopisto) 

Mike Peltola on pianisti ja musiikin monipuolinen ammattilainen. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemian solistisesta koulutusohjelmasta, minkä jälkeen hän opiskeli Wienin musiikkikorkeakoulussa ja Suomen Kansallisoopperan oopperastudiossa korrepetitiota. Mike Peltola on työskennellyt korrepetiittorina, lied-pianistina, säestäjänä ja kamarimuusikkona. Päätyönään hän opettaa ja säestää Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Hän on toiminut myös äänittäjänä ja tuottajana erilaisissa äänitetuotannoissa.

 

 

Ohjelma

Ilmoittautuminen ja majoitusten jako tiistaina klo 8.30 alkaen. Itse leiri alkaa klo 10 leiri-infolla. Leiriviikon aikana järjestetään erilaisia soittajaisia ja konsertteja. Uima-allas on leiriläisten käytössä sovittuina uimavuoroina. Ohjelmassa myös mm. perinteiset yhdessäolo-, sauna- ja lätynpaistoillat. Leiri loppuu lauantaina klo 12.30 päätöskonserttiin.

 

Leirikirje ja lasku lähetetään jokaiselle ennen leirin alkua. Laskun tulee olla kokonaan maksettuna leirin alkuun mennessä.


Asuminen ja majoitus

Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-3 hengen huoneissa asuntoloissa, joissa suihku ja wc ovat käytävällä. Päivölän opistoon ei voi ottaa mukaan koiria, kissoja tai muita eläimiä. Huom! Otathan mukaasi omat petivaatteet (lakana, pussilakana, tyynyliina) sekä pyyheliinan (mahdollisuus saunoa ja uida).

 

Jousileirin hinnat

Jousileiri 335 € (sis. yksilöopetusta 30 min/päivä/4 pv)
Jousileiri 365 € (sis. yksilöopetusta 45 min/päivä/4 pv)
Jousileiri 385 € (sis. yksilöopetusta 60 min/päivä/4 pv)

Opettajina Katri Nikkanen, Terhi Mali, Kimmo Kivivuori ja Joona Pulkkinen.

 

Mestarikurssin hinta

Mestarikurssi 395 € (sis. yksilöopetusta 60 min/päivä/4 pv)

Opettajana Lara Lev.

 

Molempien kurssien hinnat sis. päivittäisen yksilöopetuksen lisäksi orkesteri- ja yhteissoiton sekä majoittumisen (2-3 hh) sekä kaikki päivän ruokailut (aamiainen, lounas, välipala, päivällinen, iltapala).

Leirille osallistuvan vanhemman/huoltajan hinta on 120 €. Hinta sis. majoituksen ja ruokailut.

 

Pelkkä yksilöopetus

Leirillä on mahdollisuus osallistua pelkkään yksilöopetukseen (HUOM! pelkkiä yksilöopetuspaikkoja on rajoitettu määrä, paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä):

Jousiopetus 110 € (sis. yksilöopetusta 30 min/4 pv)
Jousiopetus 160 € (sis. yksilöopetusta 45 min/4 pv)
Mestariopetus 210 € (sis. yksilöopetusta 60 min/4 pv)

Hinnat sis. pelkän päivittäisen yksilöopetuksen (ei majoituksia, eikä ruokailuja).


Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset 31.5. mennessä alla olevan sähköisen lomakkeen kautta.


Muuta

Leiri järjestetään mikäli ilmoittautuneita on riittävä määrä. Pidätämme oikeudet muutoksiin.


Lisätiedot

Katri Nikkanen, leirinjohtaja
katri.viulu(at)gmail.com, puh. 040 700 9817

Päivölän opisto
toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200

 

Ilmoittautuminen päättynyt