Kansalaistiedon kurssi 2021

03.-06.08.2021

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Päivölän opisto ja Suomalaisen Yhteiskunnan Tukisäätiö järjestävät jälleen perinteisen, nuorille suunnatun kansalaistiedon kurssin elokuussa 2021. Pitkät perinteet omaavalle kansalaistiedon kurssille osallistuu joka vuosi noin sata yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostunutta lukiolaista ympäri suomen. Samalla osallistujat pääsevät tutustumaan myös muihin nuoriin tulevaisuuden vaikuttajiin ja verkostoitumaan toistensa kanssa. Kouluilla on oikeus hyväksyä kurssi osaksi lukion opintosuorituksia. Huom! Joissakin markkinointimateriaaleissa on saattanut olla aloituspäivämääränä 2.8., mutta kurssi alkaa tiistaina 3.8. Pahoittelemme painovirhettä!

Tänä vuonna aiheet vaihtelevat maailmanjärjestyksestä ja suomalaisesta yhteiskunnasta korona-ajan vaikutuksiin. Kurssin ohjelma on monipuolinen, ajankohtainen ja luennoitsijat valtakunnan parhaita asiantuntijoita. 

Kurssin luennoitsijat ovat korkeatasoisia asiantuntijoita. Kurssin avaa entinen pääministeri Esko Aho. Muita puhujia ovat mm. työelämäprofessori Matti Apunen, toimitusjohtaja Timo Lappi MaRa ry:stä, Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies, professori Lauri Paltemaa, Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä ja Säästöpankkiryhmän pääekonomisti Henna Mikkonen. Ohjelma ja luennoitsijat päivittyvät vielä. 

Tänä vuonna keskustellaan mm. seuraavista aiheista:

Maailmanjärjestys. Tulevaisuus.

Päättämisen haasteet suurten mullistusten keskellä.  Suuren pelin paluu. 

Suomalaisuus ja yhteiskunta. Media.

Huutelua kuplista: Onko some tehnyt poliittisen päätöksenteon liian vaikeaksi? Puolueiden kannatus ja siinä tapahtuneet muutokset.

Korona-ajan vaikutukset. Maanpuolustus.

Suomen talouden näkymät. Koronaepidemia kriisialan näkökulmasta. Sotilaallinen maanpuolustus. 

Kurssin aikana vieraillaan Visavuoren museossa ja tutustutaan Emil Wikströmin taiteilijakotiin sekä Kari-paviljonkiin, jossa on esillä pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä. Lisäksi tehdään vierailu Parolan Panssariprikaatiin sekä Panssarimuseoon. Ja tietysti ohjelmaan kuuluu yhteisiä illanviettoja ja keskusteluja.

 

Hinta

Kurssin hinta on 55 €. Hinta sisältää ohjelman lisäksi majoittumisen kahden hengen huoneissa opiskelija-asuntolassa sekä kurssin aikaiset ruokailut. Opistolla majoittuvien käytössä on mm. pesutupa, sauna- ja uima-allastilat.

Kurssin hinta ilman majoitusta on 40 €. Hinta sisältää ohjelman lisäksi kurssin aikaiset ruokailut.

Mikäli sinulla on erityinen syy tai tarve majoittua yhden hengen huoneessa, mainitsethan siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Yhden hengen huoneet jaetaan ensisijaisesti vain terveydellisten tai muiden erityisistä syistä tarvitsevien kesken.

Laskun  saat sähköpostitse kurssin jälkeen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset tulee tehdä oleva sähköisen ilmoittautumislinkin kautta. Ilmoittautuminen kansalaistiedon kurssille on avoinna 19.7.2021 asti. Ilmoittaudu pian, ja pyydä ystävääsikin varaamaan oma paikka!
Huom! Voit huoletta ilmoittautua ajoissa kurssille, ilmoittautumisen peruminen on maksutonta aina ilmoittautumisen päättymiseen asti.

Lisätietoja

Päivölän opiston toimisto,
toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200

 

Ilmoittaudun kansalaistiedon kurssille 3.–6.8.2021

Ilmoittautuminen päättynyt