Kuvanveisto I

28.11.-01.12.2022

Kuvanveiston perusteet I ja II 

Kuvanveiston peruskurssi jakautuu kahteen osaan: Kuvanveisto I ja Kuvanveisto II. Kummallakin kurssilla käymme läpi kolmiulotteisen taiteen ja muotoilun perusteet, joten pääset mukaan olet sitten vanha tekijä tai aloittelija. Tutustumme konkreettisesti veistoksen työstämisen prosessin, johon kuuluvat: luonnostelu, luonnoksen siirtäminen kolmiulotteiseen muotoon, plastisen sommittelun teoria, eri työvälineiden käyttö, sekä erilaisia harjoitustöitä, veistämisen ja muotin teon konkreettiset työvaiheet niin että jokainen kurssilainen veistää oman harjoitusteoksen. Kummallekin kurssille osallistuvat tekevät useamman harjoitustyön ja kaksi valutyötä. 

Kuvanveisto I ja Kuvanveisto II -kursseille voi osallistua erikseen, mutta parhaan lopputuloksen saat kuitenkin osallistumalla molemmille kursseille. Osallistumalla molemmille kursseille saat myös alennetun hinnan ja maksat vain yhden tarvikemaksun, ks. kohta Hinta. 


Kuvanveisto I

Ma: klo 12.30-17.00
Ti:  klo 9.15-14.15
Ke: klo 9.15-14.15
To: klo 9.15-14.15


Kurssin tavoitteena on antaa perustiedot kuvanveistosta ja kolmiulotteisesta työskentelystä. 

Kuvanveisto I -kurssilla keskitytään kuvanveiston perusteisiin ja lähestytään kolmiulotteista työskentelyä monesta eri näkökulmasta. Harjoitustyönä tehdään mm. reliefi savesta, josta valmistetaan muotti, josta sen jälkeen valetaan kipsinen teos. Lisäksi tehdään harjoitusveistos sekä rakennettuna että savesta veistettynä. Ne kurssilaiset, jotka ovat ilmoittautuneet myös kuvanveisto II kurssille tekevät I kurssilla veistämästään saviveistoksesta viikonlopun II kurssin aikana muotin ja valavat teoksensa kipsiin. 

Teoreettisessa osiossa käydään läpi kuvanveiston prosessi ideasta teokseksi. Oppilaat saavat henkilökohtaista ohjausta perustuen jokaisen omaan aikaisempaan kokemukseen ja osaamisen tasoon. Kurssille voi siis ilmoittautua mukaan vaikka olisi aiemmin tehnyt kuvanveistoa, tai ei olisi aiemmin ottanut osaa kuvanveiston kursseihin. Vanhat konkarit saavat uusia ideoita omaan veistotyöhönsä. Lisäksi annetaan harjoitustehtäviä itsekseen suoritettavaksi.

 

Tarvikeluettelo
Varaa mukaan sotkua kestävät vaatteet, työhansikkaat, lyijykynät ja luonnosvihko (muut tarvikkeet koululta, tarvikemaksu 15 €)

 

Aikataulu
Ilmoittaudu kurssille ajoissa, koska osanottajien määrä on rajoitettu. Tullessasi Päivölään ilmoittaudu opiston toimistolla hyvissä ajoin ennen kurssin alkamista. Kurssi alkaa maanantaina klo 12.30 ja sitä ennen on mahdollisuus käydä lounaalla opiston ruokalassa (klo 11.15-12.00). Kurssi päättyy torstaina klo 14 päiväkahviin.

Ruokailuajat: aamiainen klo 8.00, lounas klo 11.30, päiväkahvi klo 14.15 ja päivällinen klo 17.00.

 

Opettaja
kuvataiteilija TaM ja kuvataidelinjan johtaja Satu Kiuru 

 

Hinta
Lyhytkurssin hinta on 235 € (+tarvikemaksu 15 €, mikä maksetaan kurssimaksun yhteydessä) sisältäen ateriat sekä majoituksen kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneita on rajoitetusti ja niistä peritään lisähinta (20 €/yö).  Lakanat ja pyyhkeet sisältyvät hintaan. WC:t ja suihkut ovat käytävillä. Huom. majoitus- ja kurssirakennukset eivät ole esteettömiä. Mikäli osallistut sekä Kuvanveisto I että Kuvanveisto II kursseille, saat ne yhteishintaan 395 € ja maksat vain yhden materiaalimaksun.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin aikataulumuutoksiin

Tervetuloa kuvanveistokurssille!

 

Hakemus on suljettu