Temperakurssi

27.-29.01.2023

Pidätämme oikeudet muutoksiin

 

Temperakurssi sopii aloittelijoille mutta myös pitkään maalanneille, koska opetus on yksilöllistä. Vaikka tempera on maailman vanhin maalaustekniikka, niin käytämme sitä modernina maalausvälineenä ja teemme siitä vaivatonta, niin että vasta-alkajakin pääsee vauhtiin. Temperaa voi käyttää myös yhdistettynä muihin tekniikoihin ja sitä voi jatkaa halutessaan vaikka öljyvärejä käyttäen. 

Maalaamme sekä paperille vesivärin tapaan että pohjustetulle pohjalle kerrostaen, öljyvärin tapaan ja käyttäen eri materiaaleja reliefimäiseen ilmaisuun. Kurssilla käydään lyhyesti väriopin keskeisiä kysymyksiä käytännön työskentelyn kautta ja syvennetään omaa aiempaa osaamista.

Mukaan tarvittavia välineitä

Maalarinteippiä, siveltimet (karkeaa sianharjasta, nailonia, lisänä voi olla myös vesivärisiveltimiä) vesi- ja sekoitus kippoja (jogurttipurkkeja tmv). Maalauspohjaksi voit ottaa vahvaa paperia tai pahvia, levyä kuten puu-, kovalevy ja vaneri (HUOM: ei liukaspintaisia, ja jos teet paperille tarvitset myös taustalevyn) myös valmiiksi kiilapuille pingotetut valmiita maalauspohjat ovat hyviä (näitä löytyy edullisesti esim. Lidlistä ja Askartelukaupasta). Esiliina tai muu vastaava suoja-asu on hyvä olla mukana ja ylipäätään sellaiset vaatteet, joita ei tarvitse varoa.

Kurssin hinta ja ruokailut

Kurssin hinta on 220 € ja se laskutetaan jälkikäteen. Kaikki lisätiedot sekä lasku lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla, joten varmistathan, että olet kirjoittanut yhteystietosi oikein. Hinta sisältää ateriat (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi ja päivällinen) sekä majoituksen kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneita on rajoitetusti ja niistä peritään lisähinta (20 €/yö). Lakanat ja pyyhkeet sisältyvät hintaan. Ilmoitathan mahdolliset ruokavaliot ja allergiat ilmoittautumisen yhteydessä. 

Lisäksi maksetaan tarvikemaksu 5 €, joka sisältää harjoitustöihin tarvittavat pigmentit, maalausnesteet sekä pieniin harjoitustöihin pohjat. Mahdollisuus ostaa lisäksi esim. korkealaatuista akvarellipaperia paikan päältä 5 €/arkki

Opettaja 

Opettajana kurssilla toimii kuvataiteilija (AMK ja TaM) Satu Kiuru.

Ohjelma

Perjantai

klo 14 Huoneiden vastaanotto ja kahvi (kahvia tarjolla alk.14.15)
klo 15 Kurssin aloitus: Verstaalla työvälineisiin ja tiloihin tutustuminen
klo 17 Päivällinen
klo 17.30 Eri pohjustusmenetelmiin tutustuminen ja omien maalauspohjien valmistaminen. Mukaan voit ottaa vahvaa paperia, levyä kuten puu-, kovalevy ja vaneri (ei vesivaneria tmv. liukaspintaista) tai valmiiksi kiilapuille pingotettuja valmiita maalauspohjia. 
18.30 Maalaustekniikka sekä värien sekoittaminen ja pigmenttien käyttö
19.00 Omaehtoista työskentelyä annetun tehtävän parissa

Lauantai 

klo 8-9 Aamiainen
klo 9.30 Teoriaa: väriharmoniat
klo 10.00 Ohjattua työskentelyä
klo 11.30 Lounas
klo 12.30 Luonnostelua ja ohjattua työskentelyä 
klo 17 Päivällinen
klo 17.30 Työskentelyä luonnosten pohjalta
klo 19 Omaehtoisen tehtävän parissa työskentelyä
klo 20 Sauna

Sunnuntai

klo 8-9 Aamiainen
klo 9.30 Teoriaa: historiallinen väripaletti 
klo 11.30 Lounas
klo 12.30 Töiden viimeistelyä ja teos katselmus
klo 14.15 Läksiäiskahvit  

Ilmoittautuminen

Kurssille ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan lomakkeen kautta.

Lisätiedot

Lisätietoja kurssista ja majoituksesta: Päivölän opiston toimisto, toimisto@paivola.fi, puh 03 233 2200

Ilmoittautuminen päättynyt