Jousileiri

25.-30.06.2018

Tervetuloa Päivölän opistolle jo perinteeksi muodostuneelle jousileirille!

Leirillä soitetaan sekä yhteissoittoa että yksilötasolla, soittimina alttoviulu, viulu ja sello. Opetusta annetaan sekä yhtyesoitossa (orkesteri) että yksilötasolla.

Leiriläisistä muodostetaan jousiorkesterit edistyneemmille ja vähemmän soittaneille. Opettajat osallistuvat orkesterisoittoon. Orkesterit esiintyvät lopuksi upeassa päätöskonsertissa.

Tänä vuonna on mahdollisuus osallistua laadukkaaseen yksilöopetukseen mestarikurssilla korkeatasoisen ammattilaisen ohjauksessa.

Leirille voi hakea kaikki jousisoitinharrastajat ikään katsomatta.


Hinnat

Jousileirin perushinta:

    - 12 v. ja vanhemmat / 345 €

    - Alle 12 v. / 310 €

Mestarikurssille osallistuvien hinnat:

     - 12 v. ja vanhemmat / 370 €

     - Alle 12 v. / 335 €

Hinnat sisältävät opetuksen yhteissoitto (orkesteri)- ja yksityisopetuksen, majoituksen 2-3hh täysihoidolla.


Muiden leirille osallistujien hinta (muu kuin oppilas, esim. vanhempi, soitonopettaja tms.):

    - 40 € / vrk (sis. majoittumisen 2-3hh täysihoidolla)


Hakeminen

Haku jousileirille alla olevan sähköisen lomakkeen kautta.


Opettajat

Mestarikurssi: Farid Fasla Fernández, viulu (Conservatorio Professional de Música Adolfo Salazar de Madrid)

Katri Nikkanen, viulu ja lapsijouset (Tampere Filharmonia, Valkeakosken musiikkiopisto)

Terhi Mali, viulu ja kamariorkesteri (Länsi-Helsingin musiikkiopisto)

Kimmo Kivivuori, alttoviulu ja viulu (Tampere Filharmonia)

Heikki Pekkarinen, sello (Lahden konservatorio)

Mike Peltola, leirin säestäjä (Itä-Helsingin musiikkiopisto)

 

Farid Fasla Fernández on toiminut vuodesta 1995 professorina ja jousisoitinten taitelliisena johtajana Adolfo Salazarin musiikkikonservatoriossa Madridissa. Hän on myös "Proyecto Musical Villa de Lerma" -festivaalin ja kesäkurssin taiteellinen johtaja. Lisäksi hän toimii Prolat-musiikkikoulun poikkeuksellisen lahjakkaille lapsille ohjaajana ja kouluttajana.

Farid Fasla Fernández on tuottanut vuosien intohimoisella opettamisella useita sukupolvia lahjakkaita viulisteja, jotka ovat kehittäneet uraansa tunnustetuissa kamariryhmissä tai opettajana tärkeissä kansallisissa ja eurooppalaisissa orkestereissa, kuten Espanjan kansallisorkesteri, Hampurin sinfoniaorkesteri, Bayerische Staatsoper, Kansallisbaletti Englannista ja Malagan sinfoniaorkesteri sekä eri valtiollisissa konservatorioissa ja oppilaitoksissa Isossa-Britanniassa, Ukrainassa ja Kanadassa.

Katri Nikkanen opiskeli viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa mistä hän valmistui musiikin maisteriksi. Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla ja opintomatkoilla Budapestiin ja Berliiniin. Katri Nikkanen on soittanut Tampere Filharmonian 1.viulussa v:sta 1987 toimien sekä 3.konserttimestarina 25-vuoden ajan että tutti -soittajana. Hän esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona erilaisissa kokoonpanoissa sekä omin konsertein. Katri Nikkanen on soittanut mm.Tampere Filharmonian, Seinäjoen Orkesterin kamariorkesteri TampereChamberin solistina.

Viulunsoiton tuntiopettajana Katri Nikkanen toimii Valkeakosken musiikkiopistossa.

Viulisti Terhi Mali valmistui Helsingin Sibelius-Akatemiasta. Valmistuttuaan hän on työskennellyt useiden suomalaisten orkestereiden, kuten Helsingin filharmonisen orkesterin ja Suomen Kansallisoopperan orkesterin kanssa. Barokki viulu on hänen toinen väline.

Terhi Mali työskentelee viulunopettajana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja opettaa myös Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijoille viulupedagogiikkaa. Mali työskentelee myös parhaillaan musiikkikirjassa, johon kuuluu suomalaista modernia musiikkia nuorille viulisteille.


Kimmo Kivivuori on opiskellut Kölnin musiikkikorkeakoulussa Rainer Moogin ja Sibelius-Akatemiassa Jouko Mansneruksen ja Matti Hirvikankaan johdolla. Diplomin hän suoritti 1987.

Tampere Filharmonian alttoviulunsoittajiin hän on kuulunut vuodesta 1982, ja vuodesta 1984 hän on toiminut varaäänenjohtajana. Lisäksi hän on soittanut muun muassa Eduard-kvartetissa.Heikki Pekkarinen aloitti sellonsoiton Tauno Vartiaisen johdolla Kuopion Musiikkiopistossa 1960. Pentti Sistosen ja Seppo Kimasen kannustuksella hän hakeutui jatkamaan sello-opintojaan Detmoldin Musiikkiakatemiaan silloiseen Länsi-Saksaan professori André Navarran johdolla valmistuen vuonna 1976. 

Heikki Pekkarinen on toiminut Hämeenlinna-kvartetin sellistinä, Tampereen Konservatorion, Helsingin Konservatorion ja Helsingin Ammattikorkeakoulun ja monen suomalaisen musiikkiopiston sellonsoiton opettajana sekä Espoon musiikkiopiston sellonsoiton lehtorina. Nykyisin hän johtaa orkestereita ja toimii sellonsoiton lehtorina Lahden Konservatoriossa.

Mike Peltola on pianisti ja musiikin monipuolinen ammattilainen. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemian solistisesta koulutusohjelmasta, minkä jälkeen hän opiskeli Wienin musiikkikorkeakoulussa ja Suomen Kansallisoopperan oopperastudiossa korrepetitiota.

Mike Peltola on työskennellyt korrepetiittorina, lied-pianistina, säestäjänä ja kamarimuusikkona. Päätyönään hän opettaa ja säestää Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Hän on toiminut myös äänittäjänä ja tuottajana monenlaisissa äänitetuotannoissa.

 

Hakuaika on päättynyt