Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi Päivölän opisto aloittaa luentotilaisuudet suurista suomalaisista. Itseoikeutetusti ensimmäisessä tilaisuudessa luodaan katse Marsalkka Mannerheimiin ja hänen elämäntyöhönsä. Paikalle on lupautunut joukko eturivin luennoitsijoita. Mannerheimin elämää käsitellään moninaisista näkökulmista.

Tietokirjailija Tapio Kuosma luo yleiskatsauksen Mannerheimin elämänkaareen ja Hänen rooliinsa itsenäisen Suomen ensimmäisinä vuosikymmeninä. Kaikki tietävät Mannerheimin olleen todellinen maailmankansalainen ja tätä näkökulmaa valottaa professori Henrik Meinander käsittelemällä Marsalkkaa ainutlaatuisesti suomalaisesta, ruotsalaisesta sekä venäläisestä näkökulmasta. Viime aikoina on keskusteltu Mannerheimin Saksan suhteista ja niitä seminaarissa esittelee kaikkien hyvin tuntema professori Pekka Visuri, jonka kirjoittama kirja käynnisti hiljattain aiheesta vilkkaan keskustelun. Mannerheimin ruokakulttuuri snapseineen on kaikille tuttu, mutta tunnemmeko Mannerheimin suhdetta kulttuuriin laajemmin. Seminaarin lopuksi professori Eero Tarasti kertoo Mannerheimin suhteesta erityisesti musiikkiin.

Tilaisuuden ohella yleisöllä on mahdollisuus tutustua Suomen laajimpaan yksityiseen Mannerheim-kokoelmaan, joka on kirjastonhoitaja Olavi Liukkosen omistama ja sijoitettu Päivölän Opistolle. Tilaisuuden ajan on näytteillä myös aito Mannerheim-risti.

TERVETULOA PÄIVÖLÄÄN!

 

TARKEMPI OHJELMA OHEISESSA PDF-LINKISSÄ.