Kauppa- ja yhteiskuntatieteetOletko kiinnostunut kauppatieteiden opiskelusta? Saattaisiko Päivölän opiston kauppa- ja yhteiskuntatieteiden linjan suorittaminen olla sinun väyläsi kauppatieteen jatko-opintoihin yliopistossa?

Kauppa- ja yhteiskuntatieteiden linjalla voit syksystä 2017 lähtien opiskella seuraavia opintokokonaisuuksia:

30 op kauppatieteen perusopinnot  + 30 op markkinointi
30 op kauppatieteen perusopinnot + 30 op johtaminen

60 op laskentatoimi ja verotus

60 op työ- ja organisaatiopsykologia
30 op työ- ja organisaatiopsykologian perusopinnot + 30 op johtaminen

Kauppatieteissä opintokokonaisuus sisältää kertauskurssin kevään 2018 pääsykokeisiin valmentautumista varten. Kauppa- ja oikeustieteen opiskelijoille yhteinen Business and Legal English -kurssi järjestetään elokuussa varsinaisia opintoja edeltävästi (erillismaksu sekä erillisilmoittautuminen).

Linjalle hakuaika on parhaillaan käynnissä. Hakuaika päättyy 6.8.2017, jonka jälkeen voi tiedustella varapaikkoja Päivölän opiston toimistosta.

Opinnot alkavat 28.8.2017 ja kestävät 25.5.2018 saakka.

Opintojen kokonaiskesto on 9 kk. Hae linjalle nyt!

 
Opetus Päivölän opistossa

Opetus kauppa- ja yhteiskuntatieteiden linjalla tapahtuu Itä-Suomen yliopiston opetussuunnitelman mukaisesti, kiinteässä yhteistyössä yliopiston kanssa ja opintosuoritukset rekisteröidään Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston suorituksiksi.

Opetus toteutetaan lähi- ja monimuoto-opetuksena, Moodlea hyödyntäen. Lähiopetusta on viikoittain 25 h.


Kauppatieteet -väylän kautta opiskelijaksi yliopistoon ilman pääsykoetta

Kauppatieteissä 60 opintopisteen kokonaisuuden suorittaminen antaa opiskelijalle mahdollisuuden hakea Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden tutkinto-opiskelijaksi ilman valintakoetta avoimen yliopiston väylän kautta (ei koske työ- ja organisaatiopsykologian opintoja).

Huom! Valinnassa huomioitavien opintojen opintopisteillä painotetun keskiarvon on oltava vähintään hyvät tiedot (vähintään 2,5). Mikäli kelpoisia hakijoita on enemmän kuin voidaan ottaa, valinta suoritetaan ensisijaisesti tutkintoon soveltuvien opintojen määrän ja toissijaisesti opintomenestyksen (opintopisteillä painotettu keskiarvo) perusteella. Hakukriteerit vahvistetaan vuosittain, joten ne kannattaa tarkistaa Itä-Suomen yliopiston hakuoppaista.

Päivölän opiston kauppa- ja yhteiskuntatieteiden linjalla suoritetut opinnot luetaan hyväksi Itä-Suomen yliopistossa täysimääräisenä. Koska opinnot ovat avoimen yliopiston formaatin mukaisia, niiden hyväksilukeminen myös muissa suomalaisissa yliopistoissa tai ammattikorkeakouluissa on mahdollista hieman pääopintoaineesta riippuen.

Kauppa- ja yhteiskuntatieteiden linjan suorittaminen antaa hyvän pohjan osaamiselle ja valmiuksia hakeutua jatko-opintoihin kauppa- sekä yhteiskuntatieteellistä opetusta antaviin yliopistoihin myös muualle.


Työ- ja organisaatiopsykologia -jatko-opintoihin valmentautuville ja täydennykseksi työelämäosaajille

Työ- ja organisaatiopsykologian laaja opintokokonaisuus (60 op) soveltuu erinomaisesti psykologian jatko-opintoihin aikoville tai alaa harkitseville. Itä-Suomen yliopiston vaatimusten mukaisesti suoritetuista opinnoista annetaan erillistodistus. Opinnot soveltuvat yhtäläisesti myös henkilöille, jotka työskentelevät esimerkiksi organisaatioiden ja henkilöstön kehittämisen, konsultoinnin tai asiantuntijatehtävien parissa tai haluavat työelämässään suuntautua jollekin näistä alueista. Tällöin tavoitteena on työelämäosaajien asiantuntemuksen kasvattaminen tieteelliseltä perustalta.

Kustannukset

Opintojen hinta sekä kauppatieteissä että työ- ja organisaatiopsykologiassa on 4800 €. Kurssimaksun voi maksaa kerralla tai se voidaan jakaa maksueriin. Hinta sisältää opetuksen, majoituksen kahden hengen huoneessa sekä ateriat opiskelupäivinä (maanantain aamiaisesta perjantain lounaaseen). Yhden hengen huoneita on opistolla rajoitetusti ja niistä peritään erillismaksu. Yhden hengen huoneita kannattaa tiedustella ajoissa. Linjalla on mahdollisuus opiskella myös lyhyempi opintokokonaisuus tai yksittäisiä kursseja omien tarpeiden mukaisesti.

Opinnot kuuluvat Kelan opintotukijärjestelmän piiriin. Opintoihin saatu opintotuki ei vaikuta korkeakoulun ja yliopiston opintotukikuukausiin. Opiskelupaikka Päivölän opistossa ei muuta asemaa ensikertalaiskiintiössä.

Miksi Kauppa- ja yhteiskuntatieteiden linjalle Päivölän opistoon?

  • Saat yliopistotasoista opetusta sekä interaktiivisen oppimisympäristön opiskelusi tueksi.
  • Kauppatieteissä 60 op suorittaminen hyvin tiedoin avaa mahdollisuuden hakeutua kauppatieteiden tutkinto-opiskelijaksi Itä-Suomen yliopistoon ilman valintakoetta. Suorittamasi opinnot luetaan suoraan hyväksi Itä-Suomessa KTK-tutkintoon. Muihinkin yliopistoihin opintoja hyväksiluetaan kunkin yliopiston omien määräysten mukaan.
  • Opiskelet tehokkaasti sekä tavoitteellisesti valmiiksi aikataulutetun opinto-ohjelman mukaisesti.
  • Varsinaisen opetussuunnitelman lisäksi on mahdollista suorittaa opintojen keston aikana myös enemmän opintopisteitä niin halutessasi. Tämä on sovittavissa opintojen alussa henkilökohtaista opintosuunnitelmaa (HOPS) laadittaessa.
  • Samalle tieteenalalle suuntaavien opiskelukavereiden tuoma vertaistuki on tärkeä apu opinnoissa. Saat myös henkilökohtaista ohjausta tarpeittesi mukaan. Kauppatieteiden opiskelijoille suunniteltu kertauskurssi keväällä 2018 edistää mahdollisuuksiasi pääsykokeissa.

Lisätietoja

Kauppa- ja yhteiskuntatieteiden linjanjohtaja, Tuula-Maria Mattila

p. 040 8300 645, e-mail: tuula-maria.mattila@paivola.fi