Opintomaksut


Kuvataidelinjan (9 kk) opintomaksu suoritetaan kahdeksassa 600 € erässä syys-huhtikuussa. Voit rahoittaa opintomaksuja opintotuella*) 

    *) Esimerkki opintotuesta: opintoraha n. 250 €, asumislisä n. 90 €, tukia yhteensä n. 340 €.
        Ota myös selvää valtion takaamasta opintolainasta.

Opintomaksu sisältää opetuksen lisäksi asumisen 2hh sekä ateriat opiskelupäivinä (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen ja iltapala). Myös yhden hengen huoneita on saatavissa (Huom! rajallinen määrä!).


Katso tarkemmat lisätiedot ja vaihtoehdot opintomaksuista täältä.


Kaikissa asunnoissa on maksuton internetyhteys. Opiston vapaa-ajan tilat ovat opiskelijoiden käytettävissä (mm. biljardi, sauna ja uima-allas).


Opintotuki

Päätoimisiin opintoihin voi saada toisen asteen opintotukea, joka koostuu opintorahasta ja asumislisästä ja opintolainan valtiontakauksesta. Päivölän opistossa opintoihin saatu opintotuki ei myöskään vähennä oikeutta korkeakouluopiskelijan opintotukeen, jota voi saada enimmillään 50 kuukautta. 

Vanhempien tulot eivät enää vaikuta 18 vuotta täyttäneiden itsenäisesti asuvien toisen asteen opiskelijoiden opintorahaan. Toisen asteen opiskelijan opintoraha on muualla kuin vanhempiensa luona asuvalla 18 vuotta täyttäneellä opiskelijalla enintään 250,28 euroa/kk. Opintotuen asumislisä on opiston asuntolassa asuvalle 88,87 euroa. Muualla kuin opiston asuntolassa asuva opiskelija kuuluu yleisen asumistuen piiriin. Lisäksi opiskelija voi nostaa valtion takaamaa opintolainaa opintojen rahoittamiseen.

Opintorahan määrään vaikuttavat mm. oppilaitoksesi, ikäsi, asutko itsenäisesti vai vanhempasi luona, oletko avioliitossa ja onko sinulla lapsia. Tietyissä tilanteissa myös vanhempiesi tulot vaikuttavat opintorahasi määrään. Tarkistathan siis omat oikeutesi etuuksiin Kelasta!

Aikuiskoulutustukena voidaan myöntää myös ns. soviteltua aikuiskoulutustukea mikäli opiskelut ovat osa-aikaisia. Koulutus voi tällöin jakautua useampaan jaksoon. Soviteltua aikuiskoulutustukea voi hakea myös mikäli saa opiskeluiden aikana palkkaa, lakisääteistä muuta etuutta tai muuta työtuloa.  Myös yrittäjän on mahdollista hakea tietyin edellytyksin aikuiskoulutustukea.

TE-palvelut myöntävät tapauskohtaisesti omaehtoiseen tai sivutoimiseen opiskeluun työmarkkinatukea.  


Lisätiedot ja myöntämisehdot www.kela.fi/opintotuki.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin!