Opetus Päivölän opistossa


Keväällä alkavissa
 luonnontieteen tiiviimmissä opinnoissa (4,5kk) keskitytään perustaitoihin ja valmistaudutaan yliopiston pääsykokeisiin. Reilussa neljässäkin kuukaudessa ehtii kehittämään valmiuksiaan merkittävästi!

Vahvistetaan perustaitoja, jotta opiskelija osaisi soveltaa niitä monipuolisesti pääsykokeissa. Tavoitteena osaaminen, jolla pääsee alan jatkokoulutukseen ja saa hyvät edellytykset opinnoissa menestymiseen.


Syksyllä alkavissa koko lukuvuoden mittaisissa luonnontieteen opinnoissa (9 kk) opiskelijan on mahdollista pistää rakenteet kerralla kuntoon, lisätä varmuutta ja syventään osaamistaan. Kerrataan ja opiskellaan syventävästi lukion matematiikan ja fysiikan sisältöjä. Opinnot sopii erityisen hyvin henkilölle, joka suunnittelee lääke- tai teknistieteellisiä opintoja tai luonnontieteen opintoja korkeakoulussa tai yliopistossa ja tarvitsee kertausta ja lisäoppia matematiikan ja fysiikan perusteista. Perusteiden hyvä hallinta tukee myös opintojen edistymistä vaativammalle tasolle.


Yksilölliset opintosuunnitelmat
 - Paikataan aukot tai edetään pidemmälle tavoitteidesi mukaisesti!

  • Luonnontieteen valmentavat opinnot sopivat erityisesti lääketieteelliseen sekä teknillis- ja luonnontieteellisiin jatko-opintoihin aikoville (Aalto, TTY, yliopistot ja ammattikorkeakoulut).
  • Linja on ihanteellinen pitkän matematiikan, fysiikan ja/tai kemian osaamista tarvitseville. Koko lukuvuoden mittaiset opinnot mahdollistaa myös ylioppilastutkinnon täydentämisen.
  • Opinnoista on hyötyä myös kaikille niille, joilla on erityisesti tarvetta kehittyä matematiikassa, fysiikassa ja kemiassa. Biologiankin voi valita opinto-ohjelmaan.
  • Otamme linjalle myös opiskelupaikan varmistaneita alan opiskelijoita, joilla on aikaa vain osa vuodesta eikä siksi mahdollisuutta käyttää tehokkaasti arvokasta opinto-oikeus- tai opintotukiaikaa. Hyvä syy tulla luonnontieteen valmentaviin opintoihin on myös tarve parantaa pohjatietoja, jotta opinnot sujuisivat mukavammin.


Opinnoissa painotamme matematiikkaan vähintään sen verran, että fysiikassa ja kemiassa ei tule sen kanssa haasteita. Valinnainen matematiikka antaa vahvan pohjan kaikkiin teknillisiin ja luonnontieteellisiin jatko-opintoihin. Fysiikkaa niin, että pääsykokeet ja jatko-opinnot sujuvat. Kemiaa, biologiaa ja tietotekniikkaa yksilöllisesti jatko-opintosuunnitelmien edellyttämä määrä tai vaihtoehtoisesti tilalle voi valita lisämatematiikan tai fysiikan.