Hakeminen

 

Matematiikkalinjalle hakeudutaan osallistumalla yhteen tutustumisviikonlopuista, jolloin järjestetään pääsykokeet ja tutustutaan matematiikkalinjan toimintaan. Samalla pääsee kokeilemaan millaista opiskelu Päivölässä on. Pääsykokeisiin kannattaa tulla, vaikkei taidoistaan kovin varma olisikaan, kunhan kiinnostusta riittää.

Tutustumisviikonloppuun ilmoittaudutaan alla olevan sähköisen lomakkeen kautta tai suoraan Päivölän opistolle sähköpostitse toimisto(at)paivola.fi viimeistään viikkoa aiemmin.

Linjalle valitaan osaamisen ja soveltuvuuden perusteella, myös todistusarvosanoja käytetään arvioinnissa. Aiemmista harrastuneisuuden osoituksista, kuten kilpailumenestyksestä on etua. Hakupaperit saa tutustumisviikonvaihteessa.


Tutustumisviikonloput ovat viikoilla 2, 4, 6 ja 8 (mahdollisesti myös vk 10)

Tutustumisviikonloppu alkaa perjantaina kello 18.30 ja päättyy sunnuntaina kello 14.00. Jos mikään viikonlopuista ei sovi, ota yhteyttä niin katsotaan, milloin voisit tulla. Hakulinkkeihin pääset tästä

Viikonvaihteen hinta vuonna 2019 (sisältäen täysihoidon) on 25€. Mukaan tarvitset tavalliset matemaattiset välineet: laskin, harppi, kulmaviivain, kynät, kumit yms., viikonlopun varusteet (myös saunaa varten) ja omat lakanat. Hakupaperit, jotka saa tutustumisviikonvaihteessa, palautetaan 15.2. mennessä. Tulokset ovat saatavissa 28.2., eli reilusti ennen kuin yhteishaku muihin oppilaitoksiin päättyy.

Valkeakosken Tietotien lukioon haetaan normaalisti yhteishaussa. Valkeakoskella on kiinteä keskiarvoraja 7,2. Linjalle hyväksytyille lähetetään tarkemmat ohjeet.


Matematiikkalinjan pääsykokeet

Pääsykokeen osiot ovat 1. matematiikan perustaitotesti, 2. soveltavat/vaikeammat ongelmat, 3. uusi asia ja 4. yllätys. Lisäksi on haastattelu ja kysely harrastuksista, motivaatiosta jne.

Tutustumisviikonloppujen perjantai-iltoina järjestetään infotilaisuudet vanhemmille.


Hakuajan päätyttyä

Mikäli olet kiinnostunut matematiikkalinjalla opiskelusta varsinaisen hakuajan umpeutumisen jälkeen, ota yhteyttä matematiikan ja luonnontiteen linjanjohtajaan Jarkko Kettuseen tai Päivölän opiston toimistoon.

 

Hakuaika päättynyt