Opintomaksut


Matkaopaskoulun opintomaksu suoritetaan kolmessa 990 € kuukausierässä. Voit rahoittaa opintomaksuja opintotuella*) 

    *) Esimerkki opintotuesta: opintoraha n. 250 €, asumislisä n. 90 €, tukia yhteensä n. 340 €.
        Ota myös selvää valtion takaamasta opintolainasta.

Opintomaksu sisältää opetuksen lisäksi majoituksen 2-4 hengen huoneistoissa Suomessa ja ulkomaan jaksolla, lennot kohteeseen ja takaisin sekä ateriat kotimaassa Päivölän opistolla maanantaista perjantain lounaaseen (aamiainen, lounas ja päivällinen noutopöydästä, päiväkahvi).

HUOM! Opiskelupaikan mahdollinen peruuttaminen tulee tehdä viimeistään 31 vrk ennen opintojen alkua. Tämän jälkeen opisto veloittaa peruutetusta opiskelupaikasta puolet opintomaksusta, eli 1485 euroa.

Matkaopaskoulun opiskelija on tapaturmavakuutettu opiston puolesta. Vakuutus korvaa opiskelun yhteydessä, välitunneilla ja ulkomaan oppimisjaksolla sattuneet tapaturmat ja sairauskulut. Ulkomaan oppimisjakson osalta vakuutus ei kata matkatavaroita.

Opiskelijalle tulee vähäisiä lisäkuluja (n. 100 €) mm. uniformun hankkimisesta.

Kaikissa asunnoissa on maksuton internetyhteys (ulkomailla internetyhteys lisämaksusta). Opiston vapaa-ajan tilat ovat opiskelijoiden käytettävissä (mm. biljardi, sauna ja uima-allas).

Lue lisää opiskelusta ja opintomaksuista Päivölän opistossa.


Opintotuki

Päivölän opiston opiskelija voi saada toisen asteen opintotukea, joka koostuu opintorahasta ja asumislisästä ja opintolainan valtiontakauksesta. Opintoihin saatu opintotuki ei vähennä oikeutta korkeakouluopiskelijan opintotukeen, jota voi saada enimmillään 50 kuukautta. 

1.8.2017 alkaen toisen asteen opiskelijan opintoraha on muualla kuin vanhempiensa luona asuvalla 20 vuotta täyttäneellä opiskelijalla enintään 250,28 euroa/kk. Opintorahan määrään vaikuttavat 1.8.2017 alkaen: oppilaitoksesi, ikäsi, asutko itsenäisesti vai vanhempasi luona, oletko avioliitossa ja onko sinulla lapsia. Tietyissä tilanteissa myös vanhempiesi tulot vaikuttavat opintorahasi määrään.

Vanhempien tulot eivät enää vaikuta 1.1.2018 jälkeen 18 vuotta täyttäneiden itsenäisesti asuvien toisen asteen opiskelijoiden opintorahaan.

Opintotuen asumislisä on opiston asuntolassa asuvalle 88,87 euroa. Muualla kuin opiston asuntolassa asuva opiskelija kuuluu yleisen asumistuen piiriin. Lisäksi opiskelija voi nostaa valtion takaamaa opintolainaa opintojen rahoittamiseen.

Lisätiedot ja myöntämisehdot www.kela.fi/opintotuki.