Klassinen muotokuva öljyväreillä

01.-04.07.2021

Klassinen muotokuva öljyväreillä -kurssi perustuu klassisiin opetusmenetelmiin esittävän kuvan rakentamisessa. Kurssilla keskitytään realististen muotokuvien maalaamiseen ja käydään läpi muotokuvamaalauksen perusteita vanhojen mestareiden tyyliin. Teemme alusmaalauksen (imprimatura) pyyhkimismenetelmää käyttäen. Tämän päälle lisäämme värin. Esiharjoittelemme kuvan tekemistä aluksi valokuvasta, tämän jälkeen maalaamme elävästä mallista. 

Kurssilla maalataan ja piirretään elävästä mallista, mutta myös kurssilaisen omasta, mukanaan tuomasta valokuvasta. Kannattaa ottaa siis runsaasti kuvia mukaan (samasta kohteesta useampi) koska niin on helpompi hahmottaa kohteen kolmiulotteinen muoto. Silloin maalauksesta tulee "elävämmän ja aidomman näköinen". Teoreettisena osiona tutustutaan öljyväritekniikkaan.

Kurssille voi osallistua sekä aloittelija että tekijä, koska opettaja ohjaa yksilöllisesti kaikkia oman tason mukaan. Huomio:  paikkoja rajoitetusti, joten ilmoittaudu ajoissa!

Tervetuloa!

Aikataulu:

1.7. Luento ja peruskonsepteja. Maalaus #1—Imprimatura valokuvasta 
2.7. Maalaus #1—Lisätään väri alusmaalauksen päälle 
3.7. Maalaus #2—Imprimatura (elävästä mallista maalaus) 
4.7. Maalaus #2—Lisätään väri alusmaalauksen päälle (elävästä mallista maalaus)


Opettaja:

Paul Laane on opettanut Päivölässä kuvataiteen perus- ja aineopiskelijoille yliopistotason anatomista piirustusta. Laane on taidemaalari "jonka intohimona on luoda tarinoita ja saada ne elämään visuaalisesti". Tutustu Paulin teoksiin ja maalaustyyliin täältä: https://www.paullaane.com/art/

Hinta:

Kurssin hinta 285 €. Hinta sisältää opetuksen lisäksi majoituksen 2hh sekä kaikki ruokailut kurssipäivinä (aamupala, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen). Kurssi laskutetaan jälkikäteen.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevan lomakkeen kautta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 17.6.2021

 

Ilmoittautuminen päättynyt