Opintomaksut

 

Johtamisen linjan opintomaksu suoritetaan neljässä 600 € erässä. Voit rahoittaa opintomaksuja esim. opintotuella *. Opintomaksu sisältää opetuksen lisäksi asumisen 2hh sekä ateriat opiskelupäivinä. Myös yhden hengen huoneita on saatavissa (Huom! Rajallinen määrä!).


Katso tarkemmat lisätiedot ja vaihtoehdot opintomaksuista täältä.

Kaikissa asunnoissa on maksuton internetyhteys. Opiston vapaa-ajan tilat ovat opiskelijoiden käytettävissä (mm. biljardi, sauna ja uima-allas).

Lisäksi opiskelija maksaa Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston rekisteröintimaksuna suoraan avoimeen yliopistoon 9 €/opintopiste. Maksamalla rekisteröintimaksut, saat käyttöösi Moodlen oppimisympäristön, oikeuden käyttää Itä-Suomen yliopiston kirjastoa ja opintosi kirjataan Itä-Suomen yliopiston avoimen yliopiston suoritusrekisteriin.


* Voit saada opintoihisi rahallista tukea 

Opintoihin voi saada toisen asteen opintotukea, joka koostuu opintorahasta ja asumislisästä ja opintolainan valtiontakauksesta. Päivölän opistossa opintoihin saatu opintotuki ei myöskään vähennä oikeutta korkeakouluopiskelijan opintotukeen, jota voi saada enimmillään 50 kuukautta. 

Vanhempien tulot eivät enää vaikuta 18 vuotta täyttäneiden itsenäisesti asuvien toisen asteen opiskelijoiden opintorahaan. Mikäli asut opistolla, voit saada opintotuen asumislisää. Muualla kuin opiston asuntolassa asuva opiskelija kuuluu yleisen asumistuen piiriin. Lisäksi opiskelija voi nostaa valtion takaamaa opintolainaa opintojen rahoittamiseen.

Opintorahan määrään vaikuttavat mm. oppilaitoksesi, ikäsi, asutko itsenäisesti vai vanhempasi luona, oletko avioliitossa ja onko sinulla lapsia. Tietyissä tilanteissa myös vanhempiesi tulot vaikuttavat opintorahasi määrään. Tarkistathan siis omat oikeutesi etuuksiin Kelasta!

Mikäli olet työelämässä ja jäät opintovapaalle voit saada aikuisopintotukea. Aikuiskoulutustukea voivat saada työelämässä olevat palkansaajat ja yrittäjät, joilla on yhteensä vähintään kahdeksan vuotta työhistoriaa. Voit hakea aikuiskoulutustukea aikaisintaan neljä kuukautta ennen opintojen alkamista. 

Voit saada työttömyysetuutta opiskelun ajalta, jos olet ilmoittautunut TE-toimistoon työnhakijaksi ja työnhakusi on voimassa, olet vähintään 25-vuotias, TE-toimiston arvion mukaan olet koulutuksen tarpeessa ja opiskelu parantaa ammattitaitoasi ja mahdollisuuksiasi työmarkkinoilla ja olet sopinut työllistymissuunnitelmassa opintojen tukemisesta työttömyysetuudella ennen opintojen aloittamista.

Selvitä aina mahdollisuutesi opintosiaalisiin etuuksiin maksajalta.

Lisätiedot ja myöntämisehdot:
www.kela.fi/opintotuki.
https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/
https://www.te-palvelut.fi/tyonhakijalle/ammatinvalinta-koulutus/omaehtoinen-opiskelu