Kansalaistiedon kurssi 2024

30.7.–2.8.2024Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Päivölän opisto järjestää jälleen perinteisen, nuorille suunnatun kansalaistiedon kurssin 30.7.–2.8.2024. Pitkät perinteet omaavalle kurssille osallistuu joka vuosi yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneita lukiolaisia ympäri Suomen. Samalla osallistujat pääsevät tutustumaan myös muihin nuoriin tulevaisuuden vaikuttajiin ja verkostoitumaan toistensa kanssa. Kouluilla on oikeus hyväksyä kurssi osaksi lukion opintosuorituksia. Kurssi järjestetään yhdessä Suomalaisen Yhteiskunnan Tukisäätiön kanssa.

Ohjelma

Kurssin ohjelma on monipuolinen ja ajankohtainen, ja puhujina on valtakunnan tason luennoitsijoita. Luennoilla käsitellään yhteiskunnallisia aiheita ja perehdytään mm. talouden kehitykseen Suomessa ja maailmalla sekä millainen on vaalien jälkeinen Eurooppa, kun kuluvana vuonna järjestetään vaalit niin USA:ssa kuin monissa muissakin valtioissa.

Puhujina ovat mm. futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen*, Kriisinhallintakeskuksen tutkimus- ja kehittämisasiantuntija Johanna Hakanen, kansanedustaja YTM Sofia Vikman, ETLA:n toimitusjohtaja KTT Aki Kangasharju sekä poliittisen historian professori Markku Jokisipilä. Luentojen aiheet liittyvät tulevaisuuteen, talouteen, politiikkaan, kriisinhallintaan ja turvallisuuteen.

*Perttu Pölönen on futuristi, tietokirjailija ja Sävelkellon keksijä. Hän on opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja kirjoittanut kolme kirjaa. MIT Tech Review on nimennyt Pölösen Euroopan 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon.

Kurssi alkaa tiistaina 30.7. klo 11.30 lounaalla ja päättyy perjantaina 2.8. klo 12.30. Luentojen lisäksi ohjelmassa on mm. saunailta ja retkiä.

Osallistujat pääsevät tutustumaan Päivölän lähellä sijaitsevaan Visavuoreen, joka on kuvanveistäjä Emil Wikströmin taiteilijakoti ja ateljee. Visavuoresta löytyy myös Kari-paviljonki, jossa on esillä pilapiirtäjä Kari Suomalaisen töitä. Toinen retki suuntautuu Panssariprikaatiin Parolannummelle ja vierailemme myös Panssarimuseossa.

Hinta

Kurssin hinta opiskelijalle on 55 €. Hinta sisältää ohjelman lisäksi majoittumisen kahden hengen huoneissa opiskelija-asuntolassa sekä kurssin aikaiset ruokailut (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen ja iltapala) ja retket. Opistolla majoittuvien käytössä on mm. pesutupa sekä sauna- ja uima-allastilat.

Kurssin hinta ilman majoitusta on 40 €. Hinta sisältää ohjelman lisäksi ruokailut kurssin aikana.

Mikäli sinulla on erityinen syy tai tarve majoittua yhden hengen huoneessa, mainitsethan siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Yhden hengen huoneet jaetaan ensisijaisesti vain niille, joilla on terveydellinen tai muu erityinen syy majoittua ko. huoneissa.

Laskun saat sähköpostitse kurssin jälkeen.

Huom! Ilmoittautuessa voi hakea stipendiä, joka kattaa osallistumismaksun. Rehtori päättää stipendien jakamisesta. Stipendejä on runsaasti, mutta varaathan paikkasi hyvissä ajoin! Saat tiedon stipendin myöntämisestä ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan kurssille alla olevan lomakkeen kautta 12.7.2024 mennessä!

Pyydä ystävääsikin varaamaan oma paikka! Voit huoletta ilmoittautua kurssille vaikka heti, ilmoittautumisen peruminen on maksutonta aina ilmoittautumisen päättymiseen asti.

Lisätietoja

Päivölän opiston toimisto: toimisto(at)paivola.fi, p. 03 233 2200 (ma-pe klo 9-15)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tuli tehdäviimeistään 12.7.2024 8.00 Itä-Euroopan kesäaika. Voit kuitenkin yhä ilmoittaudua, mutta huomioithan, ettemme välttämättä ehdi käsitellä hakemusta ajoissa tai pysty takaamaan paikkaa. On suositeltavaa ottaa yhteyttä erikseen toimistolle.

Hakemus voidaan luoda vain selaimen puolella, joten varmistathan, että selaimessasi on JavaScript käytössä.

Aika

30.7.–2.8.2024

Lisätiedot