Akvarelli- ja tussimaalaus (2 op)

11.–14.8.2022Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Katselet vanhaa kurssia!

Toistaiseksi ei ole vielä vahvistettu kurssista uusia toteutuskertoja tai tiedossa vastaavia kursseja. Otathan yhteyttä mikäli olet kiinnostunut kurssista!

Uutta virtaa vanhoihin tekniikoihin!

Kurssi auttaa pääsemään irti omista vanhoista jumiutumista ja saamaan töihin uutta rennompaa virettä. Jaakko Heikkisen kokeileva kurssi on luovuutta avaava ja akvarellin raja-aitoja venyttävä. Opettaja ohjaa jokaista yksilöllisesti lähtökohtana kurssilaisen oman ilmaisun kehittäminen. Huomioi entistä rajatumpi opiskelijamäärä (15 hlö/kurssi) ja ilmoittaudu ajoissa.

Vanhojen kartanoiden kulttuurimaisemissa pidettävä kurssi johdattaa käytännönläheisesti piirtämisen ja maalaamisen ilmaisuvoimaan, mahdollisuuksiin, eri tekniikoihin ja värioppiin.

Kuvataidetilat, ruokailu ja majoitus ovat Päivölän opiston keskiaikaisella kartanoalueella. Kaunis Sääksjärven alue on inspiroinut eri alojen taiteilijoita kautta aikain. Alueella työskentelivät ja vaikuttivat mm. Emil Wikström, Aukusti Veuro, Akseli Gallen-Kallela, Joel Lehtonen, Mikko ja Kalle Carlstedt ja Aaro Hellaakoski. Lähellä sijaitsevat myös Emil Wikströmin Visavuoren taiteilijakoti museoineen sekä Voipaalan taidekeskus barokkipuutarhoineen. Lisäksi lähistöltä löytyy Rapolan vuoren muinaislinnoitus jylhine maisemineen. Näihin lähellä oleviin kulttuurikohteisiin on helppo retkeillä vaikka kurssin päätteeksi itsenäisesti maalaamaan.

Kurssista saa opintopisteitä syyskuussa alkaviin kuvataiteen perus- tai aineopintoihin ja saat tämän kurssin kurssimaksun hyvitettynä ensimmäisestä lukukausimaksuerästä.

Opettaja

Jaakko Heikkinen, kuvataiteilija (YAMK). Jaakko Heikkinen on Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen palkitsema taidemaalari. Viimeisten 15 vuoden aikana Heikkinen on tullut tunnetuksi akvarelli-, tussi- ja sekatekniikkamaalauksillaan, joissa hän kuvaa reunailmiöitä ja marginaalissa eläviä ihmisiä. Hän on käyttänyt muistiinpanovälineenä kameraa kuvattavista henkilöistä ja työstänyt ne myöhemmin maalauksiksi. Heikkinen myös opettaa tussi- ja akvarellimaalausta kansalais- ja kansanopistoissa kautta maan. Heikkinen on pitänyt monia yksityisnäyttelyitä ja osallistunut valtakunnallisiin sekä kansainvälisiin ryhmänäyttelyihin vuodesta 1993 lähtien. Jaakko Heikkisen teoksia on ollut esillä Suomessa tärkeimmissä gallerioissa ja hän on saanut myös kansainvälistä tunnustusta. Tutustu Heikkisen teoksiin täältä.

Hinta

Lyhytkurssin hinta on 230 €. Hinta sisältää opetuksen lisäksi majoittumisen 2 hh sekä ateriat kurssipäivinä (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen ja sieltä mukaan otettava iltapala). HUOM! Suomen akvarellitaiteen yhdistyksen jäsenille 10% alennus, muista ilmoittaa "Muuta huomioitavaa" -kohdassa jäsenyydestä!

Lisätiedot

Sisältö: Kuvataiteen ja arkkitehtuurin linjanjohtaja, Satu Kiuru: satu.kiuru(at)paivola.fi, puh.040 589 2627 Majoitus yms. käytännön asiat: Päivölän toimisto, toimisto@paivola.fi, puh. 03 233 2200

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Aika

11.–14.8.2022

Lisätiedot