Akvarellin peruskurssi

1.–3.7.2024Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Kurssi koostuu käytännönläheisistä harjoituksista, luennoista, demonstraatioista sekä annettavista maalaustehtävistä. Kurssilla keskitytään tekniikkaan ja tekstuureihin. Lisäksi on mahdollisuus saada aiemmista maalauksista palautetta. Kurssi sopii mainiosti niille, jotka haluavat kerrata vanhaa tai tutustua uuteen tekniikkaan.

Opettaja ohjaa jokaista yksilöllisesti lähtökohtana kurssilaisen oman ilmaisun kehittäminen. Huomioi rajattu opiskelijamäärä (15 hlö) ja ilmoittaudu ajoissa.

Maalaamme mahdollisimman paljon ulkona luonnossa, mutta myös sisätiloissa. Vanhojen kartanoiden kulttuurimaisemissa pidettävä kurssi johdattaa käytännönläheisesti akvarellimaalauksen ilmaisuvoimaan, mahdollisuuksiin, eri tekniikoihin ja värioppiin.

Kuvataidetilat, ruokailu ja majoitus ovat Päivölän opiston keskiaikaisella kartanoalueella. Tutustumme maalaamalla myös ympäristön kartanoiden pihapiireihin sääolosuhteiden ja mahdollisuuksien mukaan. Lähellä sijaitsevat Emil Wikströmin Visavuoren taiteilijakoti museoineen sekä Voipaalan taidekeskus barokkipuutarhoineen ja Rapolan vuoren muinaislinnoitus jylhine maisemineen, jotka ovat inspiroineet eri alojen taiteilijoita kautta aikain. Alueella työskentelivät ja vaikuttivat mm. Emil Wikström, Aukusti Veuro, Akseli Gallen-Kallela, Joel Lehtonen, Mikko ja Kalle Carlstedt ja Aaro Hellaakoski.

Ohjelma

Kurssi alkaa maanantaina klo 12 ja päättyy keskiviikkona n. klo 14.15. Tarkempi aikataulu tulossa!

Opettaja

Kurssin ohjaajana toimii kuvataiteilija Irina Rebnitskaya, joka on Suomen Akvarellitaiteen yhdistyksen hallituksen jäsen ja Akvart-osakunnan jäsen. Irina toimii kuvataiteilijana, taideopettajana sekä taideprojektien suunnittelijana.

Tarvikelista

Voit ottaa vanhoja töitäsi tai kuvia niistä mukaan, jos haluat myös niihin ohjausta tai kommenttia. Ota mukaan itsellesi mieluisia välineitä. Varustaudu omin paperein (300g akvarellilehtiö hyvä), vesivärisiveltimin (iso ja pieni koko, pehmeä karva), muovisin suljettavin vesikipoin, akvarellivärein, rätein ja sienin. Suihkepullo on myös loistava apuväline. Taustaksi ota mukaan maalarinteippiä, paksu pahvi tai levy oman kokoisiin papereihin. Ota myös luonnoslehtiö ja piirustusvälineet (lyijykyniä 3B-6B, pyyhekumi, terotin) mukaan, koska retkeilemme paljon ympäristössä. Jos sinulla on akvarellikyniä, niin ota ne myös mukaan. Hyvät kengät/saappaat ovat myös korvaamattomat, lisäksi mukaan kannattaa ottaa sadetakki, esiliina tmv. maalausvaate ja hellehattu! Pilkkireppu, jossa ohessa retkituoli on loistava väline, sillä suosittelemme oman taitettavan tuolin tai jakkaran mukaan ottamista. Huomioithan, että kurssilla on paljon kävelemistä ja liikkumista paikasta toiseen.

Hinta

Kurssin hinta 230 €. Hinta sisältää opetuksen lisäksi majoituksen 2hh sekä kaikki ruokailut kurssipäivinä (aamupala, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen). Yhden hengen huoneesta veloitamme lisämaksua 20 €/yö. Huom! Yhden hengen huoneita rajallinen määrä. Kurssi laskutetaan jälkikäteen.

HUOM! Suomen akvarellitaiteen yhdistyksen jäsenille 10% alennus, muista merkitä hakemuksen lopussa jäsenyytesi!

Lisätietoja

Päivölän opiston toimisto, toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200

Ilmoittautuminen

Ilmoittauduthan alla olevan lomakkeen kautta viimeistään 17.6.2024 20.59 mennessä.

Hakemus voidaan luoda vain selaimen puolella, joten varmistathan, että selaimessasi on JavaScript käytössä.

Aika

1.–3.7.2024

Lisätiedot