Päivölän Jousileiri 2024

25.–30.6.2024Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Tervetuloa Päivölän opiston perinteiselle Jousileirille!

Tule hakemaan soittamisen iloa Päivölän Jousileiriltä! Kaikille löytyy sopivasti haastetta ja onnistumisen iloa. Leirillä harjoitellaan yhteissoittoa orkesterissa ja jokainen osallistuja saa yksilöllistä ja laadukasta opetusta ammattilaisen ohjauksessa. Soittimina leirillä ovat viulu, alttoviulu, sello ja kontrabasso. Leiriläisistä muodostetaan jousiorkesterit edistyneemmille ja vähemmän soittaneille. Orkesterit esiintyvät lopuksi hienossa päätöskonsertissa. Leirille voivat ilmoittautua kaikki jousisoitinharrastajat ikään katsomatta!

Ilmoittautuminen kesän 2024 jousileirille avautuu 1.4. 30.4.2024 mennessä ilmoittautuneet saavat Early Bird -alennuksen! Muista tarvittaessa myös sisarusalennus (katso lisätiedot alempaa, kohdasta hinnat).

Tuttuun tapaan pidempään soittaneet ja edistyneet oppilaat voivat valita viulun mestarikurssin, opettajana Lara Lev.

Opettajat

Lara Lev, viulu ja mestarikurssi (Juilliard School, New York).

Viulunopettaja Lara Lev opiskeli Moskovan konservatoriossa, sekä Gnessinin musiikki-instituutissa prof. Yurij Yankelevichin ja prof. Vladimir Spivakovin johdolla. Lara Lev on ollut aktiivinen pedagogisessa työssä koko uransa ajan. Hän toimii Sibelius Akatemiassa maisteri- ja tohtoritason opiskelijoiden kanssa. Lev on ollut viulunsoiton tiedekunnan jäsen seuraavissa oppilaitoksissa: Hochschule für Musik und Theater, Saksa (Hannover), City University of New York ja Graduate Center CUNY, New York. Kamarimusiikin tiedekunnan jäsenenä Juilliardissa hän valmentaa korkeakoulutasoisia kamarimusiikkiryhmiä. Lev antaa maisterikursseja mm. Ranskassa (Colmar), Puolassa (Lancut), Israelissa, Saksassa, Slovakiassa, Suomessa, Yhdysvalloissa (mm. Juilliard School; CUNY), Alankomaissa (TIHMS), Espanjassa (Madrid) ja Escuela international de musica fundation Princesa Asturias (Oviedo). Lara Lev on ollut tuomariston jäsenenä useissa kansainvälisissä viulukilpailuissa. Levin opiskelijat ovat päässeet myös johtaviin asemiin Euroopan suurimmissa orkestereissa ja menestyneet kilpailuissa. Levin viimeisimpiin esityksiin kuuluvat resitaalit mm. Tel Avivissa, Berliniissä, Madridissa, Wienissä, Oslossa ja New Yorkissa. Nykyisin Lara Lev asuu Suomessa ja on Suomen kansalainen.

Katri Nikkanen, viulu (Tampere Filharmonia, Valkeakosken musiikkiopisto)

Katri Nikkanen opiskeli viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi. Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla ja opintomatkoilla Budapestiin ja Berliiniin. Katri Nikkanen on soittanut Tampere Filharmonian 1. viulussa vuodesta 1987. Hän on toiminut sekä 3. konserttimestarina 25 vuoden ajan että tutti -soittajana. Hän esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona omissa konserteissaan sekä erilaisissa kokoonpanoissa. Katri Nikkanen on soittanut mm.Tampere Filharmonian, Seinäjoen Orkesterin ja  kamariorkesteri TampereChamberin solistina. Viulunsoiton tuntiopettajana Katri Nikkanen toimii Valkeakosken musiikkiopistossa.

Terhi Mali, viulu (Länsi-Helsingin musiikkiopisto)

Terhi Mali on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja täydentänyt opintojaan Tallinnassa prof. Jüri Gerretzin johdolla. Opintojen ohessa hän toimi avustajana ja sijaisena eri orkestereissa pääkaupunkiseudulla. Myöhemmin hän kiinnostui myös barokkiviulun soitosta ja pääsi opiskelemaan sitä Noviaan huikean Kreeta-Maria Kentalan oppiin. Barokkiviuluopinnot avasivat uuden näkökulman hänen omaan muusikkouteensa ja ne ovat olleet korvaamaton apu hänen toimiessaan unelma-ammatissaan, viulunsoiton opettajana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. Mali kokee päivittäin ilon ja inspiroitumisen hetkiä opettaessaan lapsia ja nuoria ja saadessaan pohtia opettamista aina vain uudestaan toimiessaan viulupedagogiikan opettajana Kokkolan Centriassa.

Kimmo Kivivuori, alttoviulu ja viulu (Tampere Filharmonia)

Kimmo Kivivuori on opiskellut Kölnin musiikkikorkeakoulussa Rainer Moogin ja Sibelius-Akatemiassa Jouko Mansneruksen ja Matti Hirvikankaan johdolla. Diplomin hän suoritti 1987. Tampere Filharmonian alttoviulunsoittajiin hän on kuulunut vuodesta 1982, ja vuodesta 1984 hän on toiminut varaäänenjohtajana. Lisäksi hän on soittanut muun muassa Eduard-kvartetissa.

Samuli Peltonen, sello (Suomen Kansallisooppera, Sibelius-Akatemia)

Samuli Peltonen on opiskelut Turun taideakatemiassa vuosina 1998–2002 Timo Hanhisen oppilaana. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli vuosina 2002–2010 professori Arto Noraksen luokalla, josta hän valmistui erinomaisin arvosanoin musiikin maisteriksi vuonna 2011. Peltonen on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla. Tällä hetkellä Samuli toimii Suomen Kansallisoopperan soolosellistinä, Sibelius Piano Triossa, Total Cello Ensemblessä sekä tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Peltonen on pitänyt mestarikursseja Suomessa, Italiassa sekä Virossa.

Mika Nikkanen, kontrabasso (Tampereen Ammattikorkeakoulu, opiskelija)

Mika Nikkanen on freelancer ja opiskellut Tampereen Ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiikkaa. Vuonna 2022-2023 hän opiskeli myös Alankomaissa Prince Claus Konservatoriossa lukukauden vaihto-opiskelijana. Hän on mukana Orkesteriakatemian toiminnassa ja on soittanut kisällinä Tampere Filharmoniassa 2021-2023. Hän oli myös mukana Vuoreksen Tempo-orkesterissa ohjaamassa pieniä kontrabasisteja 2021-2022. Ensimmäisen konserttinsa Nikkanen on pitänyt 2021 Aleksanterin kirkossa.

Mike Peltola, leirin säestäjä (Itä-Helsingin musiikkiopisto)

Mike Peltola on pianisti ja musiikin monipuolinen ammattilainen. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemian solistisesta koulutusohjelmasta, minkä jälkeen hän opiskeli Wienin musiikkikorkeakoulussa ja Suomen Kansallisoopperan oopperastudiossa korrepetitiota. Mike Peltola on työskennellyt korrepetiittorina, lied-pianistina, säestäjänä ja kamarimuusikkona. Päätyönään hän opettaa ja säestää Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Hän on toiminut myös äänittäjänä ja tuottajana erilaisissa äänitetuotannoissa.

Ohjelma

Ilmoittautuminen ja majoitusten jako on tiistaina klo 8.30 alkaen. Itse leiri alkaa klo 10 leiri-infolla. Leiriviikon aikana järjestetään erilaisia soittajaisia ja konsertteja. Uima-allas on leiriläisten käytössä sovittuina uimavuoroina. Ohjelmassa ovat myös perinteiset yhdessäolo-, sauna- ja lätynpaistoillat. Leiri loppuu sunnuntaina klo 12.30 päätöskonserttiin. Aikataulut ja ohjelma voivat muuttua, tarkempi aikataulu lähetetään myöhemmin.

Asuminen ja majoitus

Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-3 hengen huoneissa asuntoloissa, joissa suihku ja wc ovat käytävällä. Päivölän opistoon ei voi ottaa mukaan lemmikkieläimiä. Huom! Otathan mukaasi omat petivaatteet (lakana, pussilakana, tyynyliina) sekä pyyheliina (mahdollisuus saunoa ja uida).

Hinnat

Jousileiri

Jousileiri 400 € (sis. yksilöopetusta 30 min/päivä/5 pv) Jousileiri 440 € (sis. yksilöopetusta 45 min/päivä/5 pv) Opettajina Katri Nikkanen, Terhi Mali, Kimmo Kivivuori ja Samuli Peltonen.

Mestarikurssi (edistyneille ja pidempään soittaneille)

Viulun mestarikurssi 500 € (sis. yksilöopetusta 60 min/päivä/5 pv) Opettajana Lara Lev.

Leirikirje ja lasku lähetetään jokaiselle ennen leirin alkua. Laskun tulee olla kokonaan maksettuna leirin alkuun mennessä. Molempien kurssien hinnat sis. päivittäisen yksilöopetuksen lisäksi orkesteri- ja yhteissoiton sekä majoittumisen (2-3 hh) sekä kaikki päivän ruokailut (aamiainen, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala).

Leirille osallistuvan vanhemman/huoltajan hinta on 145 € (ei Early Bird -alennusta). Hinta sis. majoituksen ja ruokailut.

HUOM! Pelkkään yksilöopetukseen ilmoittautuminen ei ole mahdollista (poikkeuksena mestarikurssin osallistujat).

Early bird -hinta

Mikäli ilmoittaudut 30.4.2024 mennessä, saat alennusta 20 € leirin hinnasta.

Sisarusalennus

Sisarukset saavat alennusta leirimaksusta: ensimmäinen leiriläinen maksaa normaalin hinnan, tämän jälkeen ilmoittautuvat perheenjäsenet saavat 25 € alennuksen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen avautuu 1.4.2024. Ilmoittautumiset 31.5.2024 mennessä sähköisen lomakkeen kautta. HUOM! Täytä hakemuslomake huolellisesti, koska valittuja tuntien pituuksia ei voi enää muuttaa ilmoittautumisajan päätyttyä.

Muuta

Leiri järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on riittävä määrä. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Leirin sisältö ja opetus: Katri Nikkanen, leirinjohtaja: katri.viulu(at)gmail.com, p. 040 700 9817 Majoitus, ruoat ja muut käytännön asiat: Päivölän opisto: toimisto(at)paivola.fi, p. 03 233 2200

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen avautuu 1.4.2024 6.00.

Aika

25.–30.6.2024

Lisätiedot