Päivölän Jousileiri 2020

14.–18.7.2020Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Katselet vanhaa kurssia!

Toistaiseksi ei ole vielä vahvistettu kurssista uusia toteutuskertoja tai tiedossa vastaavia kursseja. Otathan yhteyttä mikäli olet kiinnostunut kurssista!

HUOM! AJANKOHTAA SIIRRETTY KESÄKUULTA HEINÄKUULLE!

Tervetuloa Päivölän opistolle jo perinteeksi muodostuneelle Jousileirille!

Leirillä soitetaan sekä yhteissoittoa että yksilötasolla, soittimina viulu, alttoviulu ja sello. Opetusta annetaan sekä yhtyesoitossa (orkesteri) että yksilötasolla.

Leiriläisistä muodostetaan jousiorkesterit edistyneemmille ja vähemmän soittaneille. Opettajat osallistuvat orkesterisoittoon. Orkesterit esiintyvät lopuksi päätöskonsertissa. Leirille voi ilmoittautua kaikki jousisoitinharrastajat ikään katsomatta.

Mahdollisuus osallistua myös viulun mestarikurssille.

Lara Lev, viulu ja mestarikurssi (Juilliard School, New York) Venäläissyntyinen viulunopettaja Lara Lev opiskeli ensin Kazanin musiikkikoulussa professori Vadim Afanasievin johdolla ja myöhemmin Moskovan konservatoriossa sekä Gnesinin musiikkiopistossa. Hänen opettajansa Moskovassa olivat prof. Yurij Yankelevich ja prof. Vladimir Spivakov. Lev valmistui korkeimmilla kunnianosoituksilla, saaden myös Artist Diplomin. Hän jatkoi opintojaan Gnesin-instituutissa jatko-opiskelijana, viimeistelemällä "Assistentura-Stazhirovka" -kilpailun vuonna 1980. Nykyisin Lara Lev asuu suomessa ja on suomen kansalainen. Lev on ollut aktiivinen pedagogisessa työssä koko uransa ajan.

Juilliard Schoolin kamarimusiikkikoulusssa hän valmentaa korkeakoulutasoisia kamarimusiikkiryhmiä.

Katri Nikkanen, viulu ja lapsijouset (Tampere Filharmonia, Valkeakosken musiikkiopisto) Katri Nikkanen opiskeli viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa mistä hän valmistui musiikin maisteriksi. Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla ja opintomatkoilla Budapestiin ja Berliiniin. Katri Nikkanen on soittanut Tampere Filharmonian 1.viulussa v:sta 1987 toimien sekä 3.konserttimestarina 25-vuoden ajan että tutti -soittajana. Hän esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona erilaisissa kokoonpanoissa sekä omin konsertein. Katri Nikkanen on soittanut mm.Tampere Filharmonian, Seinäjoen Orkesterin kamariorkesteri TampereChamberin solistina.

Viulunsoiton tuntiopettajana Katri Nikkanen toimii Valkeakosken musiikkiopistossa.

Terhi Mali, viulu ja kamariorkesteri (Länsi-Helsingin musiikkiopisto) Viulisti Terhi Mali valmistui Helsingin Sibelius-Akatemiasta. Valmistuttuaan hän on työskennellyt useiden suomalaisten orkestereiden, kuten Helsingin filharmonisen orkesterin ja Suomen Kansallisoopperan orkesterin kanssa. Barokki viulu on hänen toinen väline.

Terhi Mali työskentelee viulunopettajana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja opettaa myös Helsingin Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijoille viulupedagogiikkaa. Mali työskentelee myös parhaillaan musiikkikirjassa, johon kuuluu suomalaista modernia musiikkia nuorille viulisteille.

Kimmo Kivivuori, alttoviulu ja viulu (Tampere Filharmonia) Kimmo Kivivuori on opiskellut Kölnin musiikkikorkeakoulussa Rainer Moogin ja Sibelius-Akatemiassa Jouko Mansneruksen ja Matti Hirvikankaan johdolla. Diplomin hän suoritti 1987.

Tampere Filharmonian alttoviulunsoittajiin hän on kuulunut vuodesta 1982, ja vuodesta 1984 hän on toiminut varaäänenjohtajana. Lisäksi hän on soittanut muun muassa Eduard-kvartetissa.

Markus Hohti, sello (Tampereen ammattikorkeakoulu) Markus Hohti on aktiivinen kamarimuusikko, joka on toiminut erityisesti Uusinta-kamariyhtyeessä. Matkan varrella on ollut esiintymisiä merkittävillä festivaaleilla ja konserttisaleissa. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt muun muassa Salzburger Biennalessa, Lucerne Festivalilla, Meidän festivaalilla, Kuhmon kamarimusiikissa, Zürichin Tonhallessa ja Berliinin Filharmoniassa.

Markus on toimii sellonsoiton lehtorina Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Mike Peltola, leirin säestäjä (Itä-Helsingin musiikkiopisto) Mike Peltola on pianisti ja musiikin monipuolinen ammattilainen. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemian solistisesta koulutusohjelmasta, minkä jälkeen hän opiskeli Wienin musiikkikorkeakoulussa ja Suomen Kansallisoopperan oopperastudiossa korrepetitiota.

Mike Peltola on työskennellyt korrepetiittorina, lied-pianistina, säestäjänä ja kamarimuusikkona. Päätyönään hän opettaa ja säestää Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Hän on toiminut myös äänittäjänä ja tuottajana monenlaisissa äänitetuotannoissa.

Ohjelma

Ilmoittautuminen ja majoitusten jako tiistaina klo 08.30 alkaen. Itse leiri alkaa klo 10.00 leiri-infolla. Leiriviikon aikana järjestetään soittajaisia ja konsertteja. Uima-allas on leiriläisten käytössä sovittuina uimavuoroina. Ohjelmassa myös mm. perinteiset yhdessäolo-, sauna- ja lätynpaistoillat. Leiri loppuu lauantaina päätöskonserttiin.

Leirikirje ja lasku lähetetään jokaiselle ennen leirin alkua. Laskun tulee olla kokonaan maksettuna leirin alkuun mennessä.

Asuminen ja majoitus

Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-3 hengen huoneissa asuntoloissa, joissa suihku ja wc ovat käytävällä. Päivölän opistoon ei voi ottaa mukaan koiria, kissoja tai muita eläimiä.

Huom! Otathan mukaasi omat petivaatteet (lakana, pussilakana, tyynyliina) sekä pyyheliinan (mahdollisuus saunoa ja uida).

Hinnat

Jousileiri 325 € (sis. yksilöopetusta 30 min/4 pv)

Jousileiri 355 € (sis. yksilöopetusta 45 min/4 pv)

Mestarikurssi 385 € (sis. yksilöopetusta 60 min/4 pv)

Hinnat sis. päivittäisen yksilöopetuksen lisäksi orkesteri- ja yhteissoiton sekä majoittumisen (2-3 hh) sekä kaikki päivän ruokailut (aamiainen, lounas, välipala, päivällinen, iltapala).

Leirille osallistuvan vanhemman/huoltajan hinta on 120 €

Hinta sis. majoituksen ja ruokailut.

Mahdollisuus osallistua pelkkään yksilöopetukseen (HUOM! pelkkiä yksilöopetuspaikkoja on rajoitettu määrä, paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä):

Jousiopetus 100 € (sis. yksilöopetusta 30 min/4 pv)

Jousiopetus 150 € (sis. yksilöopetusta 45 min/4 pv)

Mestariopetus 200 € (sis. yksilöopetusta 60 min/4 pv)

Hinnat sis. pelkän päivittäisen yksilöopetuksen (ei majoituksia, eikä ruokailuja)

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset 28.6. mennessä alla olevan sähköisen lomakkeen kautta.

Muuta

Leiri järjestetään mikäli ilmoittautuneita on riittävä määrä.

Lisätiedot

Katri Nikkanen, leirinjohtaja

katri.viulu(at)gmail.com, puh. 040 700 9817

Päivölän opisto

toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Aika

14.–18.7.2020

Lisätiedot