Päivölän Jousileiri 2022

28.6.–2.7.2022Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Tervetuloa Päivölän opiston perinteiselle Jousileirille!

Tule hakemaan soittamisen iloa Päivölän Jousileiriltä! Kaikille löytyy sopivasti haastetta ja onnistumisen iloa. Leirillä harjoitellaan yhteissoittoa orkesterissa ja jokainen osallistuja saa yksilöllistä ja laadukasta opetusta ammattilaisen ohjauksessa. Soittimina leirillä ovat viulu, alttoviulu, sello ja kontrabasso. Leiriläisistä muodostetaan jousiorkesterit edistyneemmille ja vähemmän soittaneille. Myös opettajat osallistuvat orkesterisoittoon ja orkesterit esiintyvät lopuksi päätöskonsertissa. Leirille voivat ilmoittautua kaikki jousisoitinharrastajat ikään katsomatta!

Pidempään soittaneet ja edistyneet oppilaat voivat valita viulun mestarikurssin. Tänä vuonna uutena myös sellon mestarikurssi!

Lara Lev, viulu ja mestarikurssi (Juilliard School, New York).

Viulunopettaja Lara Lev opiskeli Moskovan konservatoriossa, sekä Gnessinin musiikki-instituutissa prof. Yurij Yankelevichin ja prof. Vladimir Spivakovin johdolla. Lara Lev on ollut aktiivinen pedagogisessa työssä koko uransa ajan. Hän toimii Sibelius Akatemiassa maisteri- ja tohtoritason opiskelijoiden kanssa. Lev on ollut viulunsoiton tiedekunnan jäsen seuraavissa oppilaitoksissa: Hochschule für Musik und Theater, Saksa, City University of New York, Aaron Copland School of Music of Queens college ja Graduate Center CUNY, New York. Kamarimusiikin tiedekunnan jäsenenä Juilliardissa hän valmentaa korkeakoulutasoisia kamarimusiikkiryhmiä. Lev antaa maisterikursseja mm. Ranskassa (Colmar), Puolassa (Lancut), Israelissa, Saksassa, Slovakiassa, Suomessa, Yhdysvalloissa (mm. Juilliard School; CUNY), Alankomaissa (TIHMS), Espanjassa (Madrid) ja Escuela international de musica fundation Princesa Asturias (Oviedo). Lara Lev on ollut tuomariston jäsenenä useissa kansainvälisissä viulukilpailuissa. Levin opiskelijat ovat päässeet myös johtaviin asemiin Euroopan suurimmissa orkestereissa ja menestyneet kilpailuissa. Levin viimeisimpiin esityksiin kuuluvat resitaalit mm. Tel Avivissa, Berliniissä, Madridissa, Wienissä, Oslossa ja New Yorkissa. Nykyisin Lara Lev asuu Suomessa ja on Suomen kansalainen.

Katri Nikkanen Katri Nikkanen, viulu (Tampere Filharmonia, Valkeakosken musiikkiopisto)

Katri Nikkanen opiskeli viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa mistä hän valmistui musiikin maisteriksi. Hän on täydentänyt opintojaan lukuisilla mestarikursseilla ja opintomatkoilla Budapestiin ja Berliiniin. Katri Nikkanen on soittanut Tampere Filharmonian 1. viulussa vuodesta 1987. Hän on toiminut sekä 3. konserttimestarina 25 vuoden ajan että tutti -soittajana. Hän esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona omissa konserteissaan sekä erilaisissa kokoonpanoissa. Katri Nikkanen on soittanut mm.Tampere Filharmonian, Seinäjoen Orkesterin ja kamariorkesteri TampereChamberin solistina. Viulunsoiton tuntiopettajana Katri Nikkanen toimii Valkeakosken musiikkiopistossa.

Terhi Mali, viulu (Länsi-Helsingin musiikkiopisto)

Olen valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja täydentänyt opintojani Tallinnassa prof. Jüri Gerretzin johdolla. Opintojen ohessa toimin avustajana ja sijaisena eri orkestereissa pääkaupunkiseudulla. Myöhemmin kiinnostuin myös barokkiviulun soitosta ja pääsin opiskelemaan sitä Noviaan huikean Kreeta-Maria Kentalan oppiin. Barokkiviuluopinnot avasivat uuden näkökulman omaan muusiikkouteeni ja on ollut korvaamaton apu toimiessani unelma-ammatissani viulunsoiton opettajana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. Koen päivittäin ilon ja inspiroitumisen hetkiä opettaessani lapsia ja nuoria, ja saan pohtia opettamista aina vaan uudestaan toimiessani viulupedagogiikan opettajana Kokkolan Centriassa.

Kimmo Kivivuori, alttoviulu ja viulu (Tampere Filharmonia)

Kimmo Kivivuori on opiskellut Kölnin musiikkikorkeakoulussa Rainer Moogin ja Sibelius-Akatemiassa Jouko Mansneruksen ja Matti Hirvikankaan johdolla. Diplomin hän suoritti 1987. Tampere Filharmonian alttoviulunsoittajiin hän on kuulunut vuodesta 1982, ja vuodesta 1984 hän on toiminut varaäänenjohtajana. Lisäksi hän on soittanut muun muassa Eduard-kvartetissa.

Joona Pulkkinen, sello (Tampere Filharmonia, Sibelius-akatemia)

Sellisti Joona Pulkkinen on esiintynyt lukuisien orkesterien solistina. Hän on esiintynyt useimmilla merkittävimmistä kotimaisista musiikkifestivaaleista, sekä monissa Euroopan maissa ja konserttisaleissa. Kaudeksi 2015–2016 Pulkkinen valittiin taiteilijaksi Gautier Capuçonin ohjauksessa toimivaan Classe d'Excellence de Violoncelle -ohjelmaan Pariisissa. Muista Pulkkisen opettajista mainittakoon mm. Gary Hoffman, Marko Ylönen ja Pauli Heikkinen. Vuonna 2010 Pulkkinen voitti 3. palkinnon kansallisessa Turun sellokilpailussa. Syksystä 2014 Pulkkinen on toiminut Tampere Filharmonian soolosellistinä. Hän on toiminut soolosellistin sijaisena myös mm. Avanti! -kamariorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa sekä Helsingin kaupunginorkesterissa. Pulkkinen opettaa sellonsoiton tuntiopettajana Tampereen ammattikorkeakoulussa.

Mika Nikkanen, kontrabasso (Tampereen Ammattikorkeakoulu, opiskelija)

Mika Nikkanen opiskelee musiikkipedagogiikkaa Tampereen Ammattikorkeakoulussa kolmannella vuodella soittimenaan kontrabasso. Hän on mukana Orkesteriakatemian toiminnassa ja on soittanut kisällinä Tampere Filharmoniassa v. 2021-2022. Hän on myös mukana Vuoreksen Tempo-orkesterissa ohjaamassa pieniä kontrabasisteja. Ensimmäisen konserttinsa Nikkanen on pitänyt v. 2021 Aleksanterin kirkossa. Hän soittaa harrastuksenaan kamarimusiikkia opiskelijatovereidensa kanssa.

Mike Peltola, leirin säestäjä (Itä-Helsingin musiikkiopisto)

Mike Peltola on pianisti ja musiikin monipuolinen ammattilainen. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemian solistisesta koulutusohjelmasta, minkä jälkeen hän opiskeli Wienin musiikkikorkeakoulussa ja Suomen Kansallisoopperan oopperastudiossa korrepetitiota. Mike Peltola on työskennellyt korrepetiittorina, lied-pianistina, säestäjänä ja kamarimuusikkona. Päätyönään hän opettaa ja säestää Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Hän on toiminut myös äänittäjänä ja tuottajana erilaisissa äänitetuotannoissa.

OHJELMA

Ilmoittautuminen ja majoitusten jako tiistaina klo 8.30 alkaen. Itse leiri alkaa klo 10 leiri-infolla. Leiriviikon aikana järjestetään erilaisia soittajaisia ja konsertteja. Uima-allas on leiriläisten käytössä sovittuina uimavuoroina. Ohjelmassa ovat myös perinteiset yhdessäolo-, sauna- ja lätynpaistoillat. Leiri loppuu lauantaina klo 12.30 päätöskonserttiin.

ASUMINEN JA MAJOITUS

Majoitus tapahtuu pääasiassa 2-3 hengen huoneissa asuntoloissa, joissa suihku ja wc ovat käytävällä. Päivölän opistoon ei voi ottaa mukaan lemmikkieläimiä. Huom! Otathan mukaasi omat petivaatteet (lakana, pussilakana, tyynyliina) sekä pyyheliinan (mahdollisuus saunoa ja uida).

HINNAT

Jousileiri

Jousileiri 335 € (sis. yksilöopetusta 30 min/päivä/4 pv) Jousileiri 365 € (sis. yksilöopetusta 45 min/päivä/4 pv)

Opettajina Katri Nikkanen, Terhi Mali, Kimmo Kivivuori ja Joona Pulkkinen.

Mestarikurssi (edistyneille ja pidempään soittaneille)

Viulun mestarikurssi 425 € (sis. yksilöopetusta 60 min/päivä/4 pv) Opettajana Lara Lev Sellon mestarikussi 425 € (sis. yksilöopetusta 60 min/päivä/4 pv) Opettajana Joona Pulkkinen

Leirikirje ja lasku lähetetään jokaiselle ennen leirin alkua. Laskun tulee olla kokonaan maksettuna leirin alkuun mennessä. Molempien kurssien hinnat sis. päivittäisen yksilöopetuksen lisäksi orkesteri- ja yhteissoiton sekä majoittumisen (2-3 hh) sekä kaikki päivän ruokailut (aamiainen, lounas, välipala, päivällinen, iltapala).

Leirille osallistuvan vanhemman/huoltajan hinta on 120 €. Hinta sis. majoituksen ja ruokailut.

HUOM! Tänä vuonna ei ole mahdollista osallistua pelkkään yksilöopetukseen (poikkeuksena mestarikurssin osallistujat).

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset 25.5.2022 mennessä alla olevan sähköisen lomakkeen kautta. HUOM! Täytä hakemuslomake huolellisesti, koska valittuja tuntien pituuksia ei voi enää muuttaa ilmoittautumisajan päätyttyä.

MUUTA

Leiri järjestetään mikäli ilmoittautuneita on riittävä määrä. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

LISÄTIEDOT

Leirin sisältö ja opetus: Katri Nikkanen, leirinjohtaja: katri.viulu(at)gmail.com, puh. 040 700 9817

Majoitus, ruoat ja muut käytännön asiat: Päivölän opisto: toimisto(at)paivola.fi, puh. 03 233 2200

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Aika

28.6.–2.7.2022

Lisätiedot