Viikon 8 Matematiikan tutustumisviikonloppu

23.–25.2.2024Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Katselet vanhaa kurssia!

Toistaiseksi ei ole vielä vahvistettu kurssista uusia toteutuskertoja tai tiedossa vastaavia kursseja. Otathan yhteyttä mikäli olet kiinnostunut kurssista!

Matematiikkalinjalaiset opiskelevat pääsääntöisesti kahdessa koulussa, Päivölän Matematiikkalinjalla sekä Valkeakosken Tietotien lukiossa. Kumpaankin kouluun haetaan erikseen. Matematiikkalinjalle haetaan Päivölän omassa haussa ja Tietotien lukioon haetaan normaalissa yhteishaussa.

Matematiikkalinjalle hakeminen

Matematiikkalinjalle hakeudutaan osallistumalla yhteen tutustumisviikonlopuista, jotka järjestetään viikoilla 2, 4, ja 6 sekä tarvittaessa viikolla 8. Tällöin järjestetään pääsykokeet ja tutustutaan matematiikkalinjan toimintaan. Samalla pääsee kokeilemaan millaista opiskelu Päivölässä on. Pääsykokeisiin kannattaa tulla, vaikkei taidoistaan kovin varma olisikaan, kunhan kiinnostusta riittää.

Viikonlopun aikataulu ja ohjelma

Tutustumisviikonloppu alkaa perjantaina klo 18.30 ja päättyy sunnuntaina klo 14.00. Perjantai-iltoina järjestetään myös infotilaisuus vanhemmille.

Tarvittaessa kauempaa saapuvat (Lappi) voivat aloittaa vasta lauantai-aamuna. Järjestämme noudon yöjunalta Toijalan asemalta.

Matematiikkalinjan pääsykokeen osiot ovat 1. matematiikan perustaitotesti, 2. soveltavat/vaikeammat ongelmat, 3. uusi asia ja 4. yllätys. Lisäksi on haastattelu ja kysely harrastuksista, motivaatiosta jne.

Mukaan tarvitset tavalliset matemaattiset välineet: laskin, harppi, kulmaviivain, kynät, kumit yms., viikonlopun varusteet (myös saunaa varten) ja omat lakanat.

Hakulomakkeen palautus

Matematiikkalinjan hakulomake annetaan mukaan tutustumisviikonlopussa. Matematiikkalinjalle valitaan osaamisen ja soveltuvuuden perusteella, mutta myös todistusarvosanoja käytetään arvioinnissa. Aiemmista harrastuneisuuden osoituksista, kuten kilpailumenestyksestä, on etua. Matematiikkalinjalle otetaan vuosittain noin 20 opiskelijaa.

Ilmoittautuminen ja hinta

Ilmoittautumiset tutustumisviikonlopulle alla olevan lomakkeen kautta. Tarkistathan, että ilmoittaudut OIKEALLE viikonlopulle. Tutustumisviikonlopun hinta on 25 € (hinta sisältää majoittumisen 2hh ja viikonlopun ruokailut). 1 hengen huoneesta veloitetaan lisämaksu 20 € / yö.

Lisätiedot

Matematiikan ja luonnontieteen linjanjohtaja, Merikki Lappi merikki.lappi(at)gmail.com, puh. 0400 534 139

Käytännön asioissa voit ottaa yhteyttä toimistoon: toimisto@paivola.fi, puh. 03 233 2200

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Aika

23.–25.2.2024

Lisätiedot