Metsämieli-vetäjäkoulutus

21.4.2023Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Katselet vanhaa kurssia!

Toistaiseksi ei ole vielä vahvistettu kurssista uusia toteutuskertoja tai tiedossa vastaavia kursseja. Otathan yhteyttä mikäli olet kiinnostunut kurssista!

Metsämieli kutsuu polulle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, ihmisyyttä ja itsensä tuntemista! Metsämieli-menetelmä perustuu luonnon tutkittuihin hyvinvointi- ja terveysvaikutuksiin, joita tehostetaan erilaisin luonnon inspiroimin harjoittein. Metsämielen taustateorioista löytyy myös mm. mindfulnessia, käyttäytymistieteitä sekä positiivista psykologiaa. Metsämieli-harjoittelu koostuu läsnäoloa ja palautumista lisäävistä harjoitteista sekä voimavaroja ja mielentaitoja vahvistavista harjoitteista. Säännöllinen Metsämieli-harjoittelu mm. kasvattaa voimavaroja ja joustavuutta, edistäen tietoisuutta ja tyytyväisyyttä omassa arjessamme.

Metsämieli-vetäjäkoulutus on tarkoitettu mm. ohjelma-, ja tapahtumapalvelujen tuottajille, hyvinvointivalmentajille, opettajille ja ohjaajille, eräoppaille ja muille ammattiryhmille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli-harjoituksia omassa työssään. Koulutuksen pääsyvaatimuksena on luonto- tai ohjelmapalveluiden vahva kokemus, soveltuva harrastustausta tai muun alan soveltuva koulutus. Koulutuksessa keskitymme harjoitteiden taustoittamiseen, ohjaamisen harjoitteluun sekä kunkin omiin vahvuuksiin perustuvan tuoteaihion suunnitteluun.

Metsämieli-menetelmään tutustuminen oman hyvinvointisi näkökulmasta on suositeltavaa aloittaa erillisellä Metsämieli-peruskurssilla. Osallistujat saavat omaan käyttöönsä Metsämieli-harjoitekokoelman sekä dropbox-aineistokansion. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen sekä pätevyyden ohjata siemen- ja taimitason Metsämieli-harjoitteita. Koulutus antaa myös valmiuksia Metsämieli-ohjaajakoulutukseen hakeutumiseen. Metsämieli-vetäjä saa halutessaan yhteystietonsa näkyville metsamieli.fi -sivuston ohjaajalistalle.

Koulutuspäivän ohjelma

Koulutus sisältää ennakkotehtävän sekä palautettavan jatkotehtävän, josta saa kouluttajalta henkilökohtaisen palautteen. Jatkotehtävän palautuksella on 3 kuukauden määräaika.

9:00 Koulutuksen avaus ja tavoitteet 9:30 Metsämieli-menetelmän viitekehys -luento 11:30 Lounas 12:30 Metsämieli-harjoitukset lähimaastossa 14:00 Metsämieli-ohjausharjoitukset lähimaastossa 15:00 Tauko 15:30 Metsämieli-vetäjänä toimiminen, jatkotehtävän ohjeistus 17:00 Koulutuksen päätös

Kouluttaja

Kouluttajana kurssilla toimii Elina Lilja, joka kuvaa itseään näin: “Olen monipuolinen mielen hyvinvoinnin ja luontolähtöisten palveluiden ammattilainen. Harrastan ja liikun monipuolisesti luonnossa myös vapaa-ajalla. Ohjaan ja koulutan asiakkaitani iloisella ja valoisalla olemuksellani. Koulutuksiin osallistuville pyrin ohjauksellani tuottamaan oivalluttavia kokemuksia sekä vuorovaikutuksen kautta uusia näkökulmia. Näin osallistujat voivat inspiroitua niin oman kuin asiakkaidensa hyvinvoinnin tukemisesta pienin muutoksen askelin, hyödyntäen luontoa ja läsnäoloa sekä kehittäen tietoisuustaitoja ja itsetuntemusta.” Elina on koulutukseltaan ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja opiskelee tällä hetkellä luontolähtöiseksi työnohjaajaksi.

Koulutuksen hinta

Kurssin hinta on 320 €. Hinta sisältää ruokailut (aamiainen, lounas, päiväkahvi ja päivällinen).

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Aika

21.4.2023

Lisätiedot