Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Opintomaksut

Opintomaksu sisältää opetuksen lisäksi asumisen 2 hh sekä ateriat opiskelupäivinä (aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen ja iltapala). Yhden hengen huoneita on saatavissa rajallinen määrä ja niistä peritään lisämaksu. Kaikissa asunnoissa on maksuton internetyhteys. Opiston vapaa-ajantilat ovat opiskelijoiden käytettävissä (mm. biljardi, sauna ja uima-allas).

Kuvataidelinjan opintomaksu on 525 €/kk kahden hengen huoneessa ja opintomaksut ovat sidoksissa opintotukeen oikeuttaviin opiskelu-kuukausiin. Kurssimaksun voi suorittaa kerralla tai yhdeksässä erässä syys-toukokuussa. Voit rahoittaa opintomaksuja opintotuella ja asumislisällä tai opintolainalla.

Opintotuki on yleensä 278 €/kk ja asumislisä 88 €/kk, jolloin maksettavaa jää n. 160 €/kk. Omat tuet on aina selvitettävä Kelalta.

Katso tarkemmat lisätiedot ja vaihtoehdot opintomaksuista täältä.

Opintotuki

Opintoihin voi saada toisen asteen opintotukea, joka koostuu opintorahasta ja asumislisästä ja opintolainan valtiontakauksesta. Päivölän opistossa opintoihin saatu opintotuki ei myöskään vähennä oikeutta korkeakouluopiskelijan opintotukeen, jota voi saada enimmillään 50 kuukautta. 

Vanhempien tulot eivät enää vaikuta 18 vuotta täyttäneiden itsenäisesti asuvien toisen asteen opiskelijoiden opintorahaan. Toisen asteen opiskelijan opintoraha on muualla kuin vanhempiensa luona asuvalla 18 vuotta täyttäneellä opiskelijalla enintään 278 euroa/kk. Opintotuen asumislisä on opiston asuntolassa asuvalle 88,87 euroa. Muualla kuin opiston asuntolassa asuva opiskelija kuuluu yleisen asumistuen piiriin. Lisäksi opiskelija voi nostaa valtion takaamaa opintolainaa opintojen rahoittamiseen.

Opintorahan määrään vaikuttavat mm. oppilaitoksesi, ikäsi, asutko itsenäisesti vai vanhempasi luona, oletko avioliitossa ja onko sinulla lapsia. Tietyissä tilanteissa myös vanhempiesi tulot vaikuttavat opintorahasi määrään. Tarkistathan siis omat oikeutesi etuuksiin Kelasta!

Lisätiedot ja myöntämisehdot www.kela.fi/opintotuki.