Opiskeluaikataulu
Tavoitteena on suorittaa Päivölän opiston matematiikkalinja ja Tietotien lukio kahdessa vuodessa, mutta opintojen hajauttaminen kolmelle vuodelle on täysin mahdollista. Matematiikkalinjalla opiskellaan pääsääntöisesti joka toinen viikonloppu, joten kotiin lähdetään joka toiseksi viikonlopuksi. Vapaalle lähdetään perjantaina puolenpäivän aikaan, ja kouluun palataan maanantaina kello kahdeksitoista.
Opiskelu jakautuu aamupäivään (09.00–11.15), iltapäivän ensimmäiseen (12.15–14.30) ja toiseen jaksoon (15.00–17.00) sekä iltaan (19.00–21.00).
Ensimmäinen lukuvuosi
Kesälukukausi
Ensimmäinen lukuvuosi alkaa aina automaattisesti kesälukukaudella, jotka muodostuvat neljästä maanantaista sunnuntaihin kestävästä kesäviikosta (VK 27, 29 ja 31). Kesäviikkojen välissä on aina viikko vapaata.
Kesälukukauden opetus on matematiikan rakenteita korostavaa ja laskennallisesti haastavaa. Opetus kattaa tavoitteiltaan ja keskeisiltä sisällöiltään lukion opetussuunnitelman mukaiset kurssit 1, 2, 6, 7, 8, 9 ja 12.
- Kesäviikolla 27 käsitellään laskutoimituksia eri lukujoukoissa, algebraa, yhtälöitä ja epäyhtälöitä.
- Kesäviikolla 29 ja 31 käsitellään funktiota ja differentiaali- sekä integraalilaskentaa.
Aikamoinen määrä kursseja, mutta ihan mahdollista oppia, varsinkin kun opettajilla on vuosien rautainen kokemus ja opiskelutovereina joukko samanhenkisiä ihmisiä.
Arkipäivisin opiskellaan siis laaja kattaus matematiikkaa ja viikonloppuisin opiskellaan paketti tietotekniikan perusteita ja ohjelmointia tasoryhmitettynä niin, että taitavimmilla pitäisi olla tilaisuus kehittyä, mutta aloittelijakin pääsee jyvälle.
Mahdolliset kesän aikana linjalla vapautuvat paikat täytetään kesälukukaudelle osallistuvien joukosta. Eli kesälukukauden jälkeen matematiikkalinjalle voi vielä päästä, vaikkei olisi koskaan osallistunut varsinaisiin hakuviikonloppuihin. Huomaa, että linjalla ei kuitenkaan pääsääntöisesti voi opiskella käymättä kesälukukautta.
Syyslukukausi
Syyslukukausi alkaa viikolla 33, jolloin alkaa virallisesti myös lukio-opinnot. Syyslomaa emme vietä, mutta joululomaa vietämme kolme viikkoa.
Kevätlukukausi
Kevätlukukausi alkaa tammikuun alkupäivinä. Hiihtolomaa emme vietä, mutta keväällä vietämme pääsiäislomaa yhden viikon. Ensimmäinen lukuvuosi päättyy ansaittuun kesälomaan. Kesällä ei ole erillistä opetusta, mutta kesälukukaudelle, eli kesäviikoille voi halutessaan tulla kertaamaan ja täydentämään osaamistaan.
Toinen lukuvuosi
Syyslukukausi
Toisen vuoden opiskelut alkavat elokuussa ja opiskelut jatkuvat tuttuun tapaan (ilman syyslomaa) joululomaan asti.
Kevätlukukausi
Toisen vuoden viimeinen lukukausi alkaa tammikuussa. Hiihtolomaa emme vietä, mutta keväällä vietämme pääsiäislomaa yhden viikon.
Toinen lukuvuosi päättyy Matematiikkalinjan päättäjäisiin ja lakkiaisiin.
Optio - Kolmas lukuvuosi
Mikäli olet hajauttanut opintoja kolmannelle lukuvuodelle, niin kesäloman jälkeen opinnot jatkuvat tuttuun tapaan syyslukukauden alkaessa elokuussa.