Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin

Tutustumisviikonloput

Matematiikkalinja peruskoulun jälkeen Matematiikkalinjalaiset opiskelevat pääsääntöisesti kahdessa koulussa, Päivölän Matematiikkalinjalla sekä Valkeakosken Tietotien lukiossa. Kumpaankin kouluun haetaan erikseen. Matematiikkalinjalle haetaan Päivölän omassa haussa ja Tietotien lukioon haetaan normaalissa yhteishaussa. 

Matematiikkalinjalle hakeminen

Matematiikkalinjalle hakeudutaan osallistumalla yhteen tutustumisviikonlopuista, jotka järjestetään yleensä viikoilla 2, 4 ja 6. Tällöin järjestetään pääsykokeet ja tutustutaan matematiikkalinjan toimintaan. Samalla pääsee kokeilemaan millaista opiskelu Päivölässä on. Pääsykokeisiin kannattaa tulla, vaikkei taidoistaan kovin varma olisikaan, kunhan kiinnostusta riittää. Jos sinun on aikataulullisesti täysin mahdotonta osallistua ilmoitetuilla viikoilla, niin ota yhteyttä ja katsotaan milloin sopisi. 

Jos ei ehdi tutustumisviikonlopulle tai Päivölä tulee vastaan hieman liian myöhään, silloin matematiikkalinjan kesäviikot ovat väylä matematiikkalinjalle.

Lue lisää kesälukukaudesta

Viikonlopun aikataulu ja ohjelma

Tutustumisviikonloppu alkaa perjantaina klo 18.30 ja päättyy sunnuntaina klo 14.00. Perjantai-iltoina järjestetään myös infotilaisuus vanhemmille.

Matematiikkalinjan pääsykokeen osiot ovat 1. matematiikan perustaitotesti, 2. soveltavat/vaikeammat ongelmat, 3. uusi asia ja 4. yllätys. Lisäksi on haastattelu ja kysely harrastuksista, motivaatiosta jne.

Mukaan tarvitset tavalliset matemaattiset välineet: laskin, harppi, kulmaviivain, kynät, kumit yms., viikonlopun varusteet (myös saunaa varten) ja omat lakanat.

Hakulomakkeen palautus

Matematiikkalinjan hakulomake annetaan mukaan tutustumisviikonlopussa. Hakulomake kannattaa palauttaa mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 13.2.2024 mennessä. Tulokset Matematiikkalinjalle pääsystä ilmoitetaan noin vk 9, eli reilusti ennen kuin yhteishaku muihin oppilaitoksiin päättyy. Matematiikkalinjalle hyväksytyille lähetetään tarkemmat ohjeet mm. Tietotien lukioon hakemisesta.

Matematiikkalinjalle valitaan osaamisen ja soveltuvuuden perusteella, mutta myös todistusarvosanoja käytetään arvioinnissa. Aiemmista harrastuneisuuden osoituksista, kuten kilpailumenestyksestä, on etua. Matematiikkalinjalle otetaan vuosittain noin 20 opiskelijaa.

Ilmoittautuminen ja hinta

Ilmoittautumiset haluamalleen tutustumisviikonlopulle tulee tehdä alla olevien sähköisten linkkien kautta.

Tutustumisviikonlopun hinta on 25 € (hinta sis. täysihoidon).

HAKEMINEN SYKSYLLÄ 2025 ALKAVIIN OPINTOIHIN: Hakulomakkeet tammi-helmikuun 2025 tutustumisviikonlopuille aukeavat syyskuussa 2024.

Tutustumisviikonloppujen ajankohdat vuonna 2024: vk 2: 12.-14.1.2024 vk 4: 26.-28.1.2024 vk 6: 9.-11.2.2024 vk 8: 23.-25.2.2024

Mikäli et pysty osallistumaan mihinkään ilmoitetuista viikonlopuista, ota yhteyttä toimistoon alareunasta löytyvillä yhteystiedoilla.